Tarkan Dergisi Desteğimizi Bekliyor

Şubat Ayında yeniden yayınlanmaya başlayan Tarkan Dergisi hem eski derginin ruhunu taşıyor hem de okuyucuları yeniden Sezgin Burak’ın Tarkan’ı ile buluşturmayı amaçlıyordu. Değerli çizer Sezgin Burak’ın oğlu Tan Burak’ın çabaları Ocak ayında başlayan ile abonelik çalışması ile kısa sürede 450 kişiden ön abonelik aldıklarını açıklamıştı. Herhangi bir sponsor veya reklam almadan şekillenen dergi, kendi yağı ile kavrulmaya başladı. 14 Şubat tarihinde ilk sayısı yayınlanan dergi okuyucuları ile buluştu. İlk sayılar oldukça iyi giden dergi, aboneleri dışında kısa zamanda 15 noktada okuyucularına ulaşmaya başladı.

Ancak burası Türkiye. Yıllarca bu gibi baskıların olması gerektiğini savunan okuyucular bir kere daha bir yayını tek başına bıraktılar. Dergi olarak basılacağı açıklansa da Ciltli bir Çizgi Roman talepleri ile ilgili sesler yükselmeye başladı. Marvel ve DC sever çizgi romancılar ise bu eski tip basıma burun kıvırmaya başladılar. 450 ön abonenin sadece 130’u  ile yoluna devam eden derginin 14. sayıdan sonra yani Milano’ya giden Yol macerası sonlandığın da yayınının sona ereceğini Tan Burak açıkladı.

Yayın Devam Eder mi?

Bağımsız bir çizgi roman dergisinin haftalık çıkıyor olması zaten büyük bir risk idi. Abone sayısı yükselmeden ve bayi sayısı artmadan bu zor gözüküyor. Tan Burak’ın açıklaması tabloyu ortaya koyuyor:

Derginin hazırlık ve dağıtımı çok zor değil, o konuda hızlandım ve alıştım diyebilirim. Fakat mali olarak devamı için abone + bayi satışı yeterli değil ilerisi için. Dergi dışında sabit giderler de çok yüksek: MATBAA, KARGO, KDV, STOPAJ, DAMGA VERGİSİ, GEÇİCİ VERGİ, TİCARET ODASI, MUHASEBECİ, BAĞKUR… Amaç bir geleneği canlandırmaktı.. Yeni projeler için zaman kazanmak ve bütçe oluşturmaktı… olmadı..

ŞİMDİ DESTEK ZAMANI

Değerli Sinematik Yeşilçam severler arasında Tarkan filmlerini seven çizgi roman tutkunu en az 50 kişi çıkar ve abonelikte destek verir diye düşünüyoruz. Bu iletiyi daha fazla yayarak bu sayıyı 200 hatta 500 kişiye de ulaştırabiliriz. Haftalık 5’tl olarak yayınlanan bu maceralar için ileride bir de cilt düşünülüyor. Çok geç olmadan destek verir ve daha fazla kişiye ulaşırsak belki bir fark yaratabiliriz.

Bizimle Facebook sayfamızdan ya da Tan Burak Bey ile direk iletişime geçebilirsiniz. Tarkan sitesindeki iletişim sayfası burada:  www.tarkan.com.tr/index.php/tr/iletisimturkce

Tarkan

TARKAN DERGİSİ DESTEĞİMİZİ BEKLİYOR!

TARKAN’ın 14 Nisan 1967 yılında Hürriyet gazetesinde başlayan günlük orjinal siyah beyaz maceralarının yayını 1970 yılına gelindiğinde renkli haftalık bir dergi olarak okurlarıyla buluştu. Tarkan’ı gazetedeki günlük yayınını takip eden okurları, hergün gazete sayfasından keserek arşivlerinde biriktirdikleri Tarkan maceralarını artık haftalık renkli dergi olarak takip etmeye başladılar. Günlük yayını takip edemeyen veya o tarihlere yetişemeyen küçük okurlar da kısa zamanda derginin tutkulu takipçisi oldular. 25 Kasım 1970 tarihinde yayınına başlanan TARKAN dergisi 90’lı yıllara kadar düzenli olarak tekrar basımlarıyla okurlarına ulaştırıldı. Yine 70’li yıllarda, kahramanın maceraları dergi formatında ingilizce, fransızca ve almanca dillerinde dünyanın dört bir yanında yayınlandı ve büyük ilgi gördü. Bugün bu orjinal basımların her bir sayısı ve ciltlenmiş arşivleri birer hazine değerindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir