Sinema Emekçilerimizden Cemal Gonca 93 yaşında vefat etti

Türk sinemasında oyuncu ve makyöz olarak uzun yıllar emek veren Cemal Gonca 93 yaşında vefat etti. Ses sanatçısı Yıldız Tezcan’ın da babası olan Cemal Gonca’nın cenazesi 2 mayıs (bugün) Büyükçekmece Küba Camiinden ikindi namazına müteakip toprağa verilecek.

Yine hiç bir gazetede haberi yer almayan bu vefat haberini bir avuç websitesi ve sosyal medya sayfası paylaştı…

Sizlerle Üçüncü Adam sitesindeki yazıyı ve Cengiz Güçlü’nün arşivinde yer alan rejisörlüğünü Yavuz Yalınkılıç’ın yaptığı ÇAN drama belgeselinden 2004 yılı yapımı ÇAN drama belgeselinden  kareleri aşağıda bulabilirsiniz. Karelerde Cemal Gonca Cengiz Güçlü’ye makyaj yaparken gözüküyor.

Cemal Konca Kimdir:

Üçüncü adam sitesinden: Sinemamızın adı bilinmen önemli makyajcılarından biri de Cemal Konca’dır. Onlarca filmde karakter oyuncusu olarak görev alan Konca, özellikle plastik makyaj konusunda kendini oldukça uzmanlaştırmıştır. Aşağıdaki fotoğrafta kendisini, Natuk Baytan’la birlikte Duvardaki Kan dizisinin setinde görüyorsunuz. Gerçekleşmesi güç bir makyajı kendi yöntemleri ile dakikalar sonra bitirdiğini okuyacağınız bu dergi haberinde, Konca’nın kendi gibi yetiştirdiği oğlunu da göreceksiniz. (Üçüncü Adam sitesindeki yazı için tıklayınız)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir