Murat Soydan Hastaneye Kaldırıldı


Murat Soydan‘dan kötü bir haber; talihsiz bir kaza…

Cumartesi günü evinde yatağından düşen ünlü oyuncunun kalça kemiği kırıldı. Bu sebepten hastaneye kaldırıldı…
72 yaşındaki ünlü sanatçının eşi Gül Soydan ” Evde bir kaza geçirdi. Hemen hastaneye kaldırdık. Başka bir rahatsızlığı nedeniyle kan sulandırıcı ilaçlar kullandığı için hemen ameliyat edilemedi. Salı ya da çarşamba günü operasyon yapılabilir ” dedi.

Murat Soydan

Kısaca Murat Soydan Kimdir:

2 Ekim 1940, Babasının memuriyeti dolayısıyla Kırklareli’in Lüleburgaz ilçesinde doğdu. Gerçek adı Rüçhan Tercan’dır. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi Edirne’de okudu.

Üniversite için İstanbul’a geldi. İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel’de memurluk yaptı.
Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında “Perde” mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.

Sinema hayatına 1966 yılında Nejat Saydam’ın çektiği “Kolsuz Kahraman” adlı filmle başladı. Dizi filmlerde de ve 221 filmde oynayan Soydan, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1970’li yılların “Jön” oyuncularından olup birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit’le başrolü paylaşmıştır.

1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde “Zulüm” filmindeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

İlk evliliğinden bir çocuğu vardır. İkinci evliliğini Uğur Gül hanım ile yapmıştır. Ali ve Mehveş adlarında iki çocuğu vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir