Yılmayan Şeytan Red Bull Music Festival’inde

2Yılmayan Şeytan Red Bull Music Festival'inde6-30 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Red Bull Music Festival İstanbul, bu sene b-sinemaya  ağırlık vermiş.   27 Eylül Perşembe akşamı Gaye Su Akyol ve Bubituzak Kadıköy Sineması’nda Yılmayan Şeytan filmi için yaptıkları soundtrack’i seyirciye sunacaklar. Aşağıda Red Bull tarafından festival hakkında yayınlanan bilgileri okuyabilirsiniz:

Red Bull Music Festival – 26-30 Eylül 2018

Red Bull Music Festival gerçekleştiği şehirlerin kültürel dokusuna adapte olan, bu kentlerin müzikal ve kültürel dinamiklerini harekete geçirmeyi hedefleyen bir organizasyon. Sıradaki durak İstanbul olunca, kentin kültür haritasında özel bir yeri olan Yeşilçam‘ı es geçmek tabii ki olmazdı. Festival kapsamında dönemin sıra dışı akımlarından birini mercek altına alacağız. Üstelik filmlerden biri için sıfırdan bir “soundtrack” hazırlanacak, hem de canlı canlı bir performans eşliğinde. Peki bunu kim, nerede ve nasıl yapacak? Gaye Su Akyol ve Bubituzak 27 Eylül’de Kadıköy Sineması’nda Yılmayan Şeytan filminin yeni müziklerini sahnede filme eşlik ederek çalacaklar. Bu performansın hemen öncesindeyse Can Evrenol, Güven Erkin Erkal, Kunt Tulgar ve Melikşah Altuntaş‘ın katılımıyla B-movie akımı üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek.
Art of B-Movies başlığı altında yapacaklarımız bununla bitmiyor. Festival süresince her gün gece yarısında Kadıköy Sineması’nda bir fim gösterimi olacak. Sırasıyla, Süpermen Dönüyor, Yılmayan Şeytan, Tarkan Vikinglere Karşı ve Şeytan filmleri ücretsiz olarak gösterilecek. İki de tane de sergi var.

Art of B-Movies: The Remake Exhibition: Art of B-Movies teması etrafında klasikleşmiş filmlerin efsanevi afişleri de bir dizi illüstratör ve sanatçı tarafından yeniden yorumlanacak. Berat Pekmezci, Berkay Dağlar, Burak Dak, Erkut Terliksiz, Ethem Onur Bilgiç, Furkan “Nuka” Birgün, Gizem Winter, Mert Tugen, Naz Tansel, Özgür Aydar, Rajab Eryiğit, Sadi Güran, Sedat Girgin, Selçuk Ören, Sümeyye Keskin, Yıldıran Çınar ve Zeynep Özatalay b-movie filmlerine özel re-make poster çalışmalarıyla sergide yer alacak.

Diğeri ise, Güven Erkin Erkal‘ın arşivini açtığı ve 20 orijinal B-movie afişini meraklısı ile paylaşacağı Art of B-Movies: Archive sergisi.

Art of B-Moives: Midnight Screenings

Festival boyunca Kadıköy Sineması’nda türün kült ve klasikleşmiş yapımları Süpermen Dönüyor, Yılmayan Şeytan, Tarzan Vahşi Adam, Remake Remix Rip Off ve Şeytan filmleri yıllar sonra tekrar beyaz perde ile buluşacak.

FESTİVALİN TAM PROGRAMI

 26 Eylül Çarşamba 2018

19.30 Avusturya Konsolosluğu Bahçesi
00:00 Film gösterimi: Süpermen Dönüyor – Kadıköy Sineması

27 Eylül Perşembe 2018

19.30 Sohbet: Can Evrenol, Güven Erkin Erkal, Kunt Tulgar ve Melikşah Altuntaş
21.00 Yılmayan Şeytan Reloaded canlı film konseri

 28 Eylül Cuma 2018

20.00 Zorlu PSM konseri
00:00 Film gösterimi: Tarzan Vahşi Adam– Kadıköy Sineması

29 Eylül 2018 Cumartesi

20.00 A/V Sahne
00:00 Rave Sahne
00:00 Film gösterimi: Şeytan – Kadıköy Sineması

 30 Eylül 2018 Pazar

00:00 Film gösterimi: Remake Remix Rip Off – Kadıköy Sineması

Sergi ve festival kapanışı

Her gün 10:00 – 02:00 arasında The Archive sergisi Kadıköy Sineması’nda ziyaret edilebilir.
Her gün 12:00 – 20:00 saatleri arasında The Remake Exhibition Moda’da ziyaret edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir