55. Ulusal Yarışma ‘nın jüri üyeleri belli oldu

Bu yıl 30 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında ikinci kez İstanbul’da düzenlenecek 55. Ulusal Yarışma’nın jüri üyeleri belli oldu. Geçtiğimiz yıl Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ulusal yarışma kategorisinin iptal edilmesinin ardından bir araya gelen bir grup sinemacının düzenlediği Yarışma bu yıl ilk defa uygulanacak ön jüri sistemiyle devam ediyor.

Ulusal Yarışma ’nın bu yılki jürisinde usta yönetmen Duygu Sağıroğlu, sinemamızın en büyük yıldızlarından Fatma Girik, Türkiye edebiyatının öncü isimlerinden Murathan Mungan, çağdaş sanatçı Gülsün Karamustafa ve sinema yazarı Uğur Vardan’ın yanında geçen sene Ulusal Yarışma’dan ödülle dönen iki isim de yer alıyor: En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan Daha’nın yönetmeni Onur Saylak ve Kar ile En İyi Kadın Oyuncu seçilen Hazar Ergüçlü.

55. Ulusal Yarışma 'nın jüri üyeleri belli oldu

ÖDÜLLER EKİM’DE…

55. Ulusal Yarışma seçkisi, 2017 Kasım ayından Ekim 2018’e kadar, vizyona girmiş, festivallerde gösterilmiş ya da henüz izleyiciyle buluşmamış yapımlardan oluşacak. Gelenek bozulmayacak ve bu yıl da Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, Yıldırım Önal Anı Ödülü’nü Ulusal Yarışma’da takdim edecek. Sinema Yazarları Derneği jürisi Siyad En İyi Film Ödülü verecek. Jüri üyelerinin verdikleri puanlarla belirlenen ödüller 4 Ekim akşamı Cahide Müzikhol’de sahiplerini bulacak.

Sanatçılardan oluşan ön jüri Ulusal Yarışma’da.

Yarışmada bu yıl yarışacak filmleri belirlemek için yapımcı, yönetmen, kurgucu, sanat yönetmeni, müzisyen gibi farklı alanlarda sinema sektöründe aktif olarak faaliyet gösteren sanatçıların yer aldığı yeni bir ön jüri sistemini oluşturdu. Sistem kendi alanında aktif, sektörü oluşturan sanatçılar tarafından kontrol edilen, bağımsız bir yapıya sahip.

54. Ulusal Yarışma’ya katılan film ekiplerinden toplam 74 kişi bu yılın seçkisini oluşturmak için ön jüride yer aldı ve bu isimlerden film önerisi istendi. Bu rakam her yıl bir önceki yılın film ekiplerinin katılmasıyla yıllar içinde artacak. Bundan sonraki senelerde de, o yıla kadar Ulusal Yarışma ’ya katılmış tüm filmlerin ekipleri ön jüri görevini üstlenecek. Bu sayede her sene büyüyen bir ön jüri oluşturmayı ve yeni kuşak sinemacıları birbirleriyle bağlantı halinde tutmak amaçlanıyor.

Haberin Yayınlanma tarihi: 06 Eylül 2018 Perşembe (Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi, Sözcü)

KADIN HAMLET AFİŞTE

Afişteki görsel, Metin Erksan’ın “Kadın Hamlet-İntikam Meleği” filminden alındı. Metin Erksan’ın Hamlet’i kadın olarak yorumladığı bu filmi saygıyla anılarak; Türkiye sinemasının cürretine ve bu yılın gündemini oluşturan kadın sinemacıların eylemlerine dikkat çekiyor.

Bu yılki jüride sinemamızın en büyük yıldızlarından Fatma Girik de yer alıyor. Değerli oyuncunun verdiği destek çok önemli. Yarışma, Antalya Film Festivali’nde ulusal yarışmanın kaldırılmasına tepki olarak düzenleniyor. Bu nedenle çok önemli bir sinema geleneğimizi yaşatmak adına biz de site olarak yarışmaya destek veriyoruz…

Filmlerimiz, zevklerimiz, hayallerimiz, tarihimiz her zaman bizlere aittir.

One thought on “55. Ulusal Yarışma ‘nın jüri üyeleri belli oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir