Aram Gülyüz ‘ün Ardından…

1 Eylül 2018 tarihinde kaybettiğimiz Yönetmen Aram Gülyüz 'ün cenaze töreni 4 Eylül 2018 Salı günü saat 13:00'te Şişli Ermeni Mezarlığı'nda yapılacaktır.

1931’de İstanbul dünyaya gelen Şişli’de büyüyen ve uzun yıllar Kurtuluş’ta oturan. Bugüne kadar 140 film çekmiş yönetmen, yapımcı ve senarist Aram Gülyüz, 87 yaşında hayata veda etti. 1 Eylül 2018 tarihinde kaybettiğimiz Yönetmen Aram Gülyüz’ün cenaze töreni 4 Eylül 2018 Salı günü saat 13:00’te Şişli Ermeni Mezarlığı’nda yapılacaktır.

Sinemaya Kore Savaşı’nda tanıştığı Halit Refiğ sayesinde giren Gülyüz Metro Film’i 1958’de kurarak sinemaya adım attı. 1958’de Türk Alman ortak yapımı İstanbul Macerası filmine imza atarken, 1960’ta senaryosunu yazdığı “Sensiz Yıllar” ile yönetmenliğe başladı.

Aram Gülyüz yaşamı boyunca 28 filmin senaryosunu kaleme aldı. “Ayşecik” film serisi ile “Yasemince” ve “Tatlı Kaçıklar”ın da aralarında olduğu 200’e yakın sinema filmi ve dizinin yönetmenliğini üstlendi.

Türk sinema tarihinin önemli isimlerinden biri olan Aram Gülyüz, 2014’te “Zaman Makinesi 1973” isimli filmin yönetmenliğini üstlenmişti.

Sosyal medya üzerinden pek çok ünlü isim Aram Gülyüz’ün ardından mesajlar yayınladılar. Biz de sizin için bazı ilginç bulduklarımızı derledik:

Ama olmadı be Aramcığım ne doyulmaz bir lezzettin. Gönülü’ne kavuştun YOLUN açık olsun güzel insan. (Mine Soley)

Sene 1950 Sevgili Aram Gülyüz de o çağda askere alınıyor. Yedek Subay Asteğmen tercüman olarak Kuzey Kore’ye gönderiliyor. Aram ağabey iki şeyden korkar ve nefret ederdi oysa. Bir savaştan, bir de silahtan… Askerden kaçacak hali yok görünmüş Kore yolları, kadere yazılmış bir kere………Bana gülerek anlattı: “Bir silah verdiler Ekrem dedi Jelatini üzerinde sarılı hiç kullanılmamış. Elim değmesin diye eldiven ile tuttum. Yatağımda yastığımın altına koydum. Askerlik süresince de elime almadım. Teskere günü tek elime aldım ve iade ettim komutana” dedi……….Dedim ya savaştan ve silahtan nefret ederdi diye. İnsana ve insan Hayatına çok değer verirdi….Yalan dolan bimezdi, sahtekarlığı hiç olmadı. Yeşilçamı, Sinemayı, Film çekmeyi severdi bir de içmeyi ama en çok gldürmeyi severdi. Söz sana Aram Ağabey arkandan ağlamayacağım gözyaşlarımı içime atacağım. Hep güleceğim ve güldüreceğim insanları………….BENİMDE BİR RİCAM OLACAK SEN DEN … GÜLE GÜLE GİT EMİ HER ZAMAN OLDUĞUN GİBİ ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ… (Ekrem Gökkaya)

Sevgili Aram Gülyüz şaka gibi bizi bırakıp gittiğine inanamıyorum.. Hani söz vermiştin film yapacaktık. 1965 yılında sinemaya ilk adım attım ilk filmimin yönetmeniydin neşeli esprili iyi kalpli bir insandın toprağın bol olsun nurlarda uyu allah kabir rahatlığı versin ailene de sabır canım benim güle güle git (Selda Alkor)

Bir güzel insandı ki… Yeşilçam dönemi üzerine ilk çektiği dizisinde oynamıştım…  Benim de ilk önemli rolümdü. Sene 1990, daha konservatuvar 2.sınıf öğrencisiydim… Anılar, anılar…. Işıklar içinde uyu Aram Abi (Berna Laçin)

Ne yazık ki Aram Gülyüz’ü kaybettik…
İlk filmimin, ilk dizi filmimin yönetmeni ve daha yüzlerce işte birlikte çalıştığım büyük duayen, ağabeyim, USTAM… Hayat çok acımasız şeyler yaşattı sana, ama yüzündeki tebessümü hiç kaybettiremedi. Hep dalga geçtin hayatla… Gönül ablaya kavuştun işte, onu çok özlemiştin biliyorum… Sensizliğe nasıl dayanacağız bilemiyorum ama fıkralarınla, hikayelerinle, nüktelerinle ve tabii ki bizlere öğrettiklerinle sonsuza kadar yaşayacaksın biliyorum… Güle Güle Büyük Usta (Volkan Severcan)

“Sinemamızın usta ismi Aram Gülyüz’ün aramızdan ayrıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. 1958’de adım attığı Türk sinemasına büyük hizmetleri bulunan merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.” (Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir