Ülkemizin Güzel Yüzü Tarık Akan Şişli’de Anılıyor

Ülkemiz sinemasının ve kültür hayatının önde gelen kişiliklerinden Tarık Akan’ı yitirişimizin 2. yılında ikinci başkanı olduğu Nâzım Hikmet Vakfı, TÜRVAK ve Şişli Belediyesince düzenlenen ortak etkinlikle anılacak. (Kaynak: https://www.facebook.com/TarikAkanOfficial/)

“Ülkemin Güzel Yüzü Tarık Akan’ı Ölümsüzlüğe Yolcu Edişimizin 2. Yılında Anıyoruz” başlıklı programda, 16 Eylül 2018 günü, saat 17.00’de Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde “Tarık Akan Film Afişleri Sergisi” açılacak.

Film afişlerinin Türker İnanoğlu’nun kurduğu TÜRVAK ‘tan sağlandığı açılış töreninde Umur Bugay ve Özcan Arca, tanıdıkları Tarık Akan’ın insan ve sanatçı yanını anlatan konuşmalar yapacaklar.

Etkinlikte ayrıca Tarık Akan‘ın yönetmenliğini yaptığı Afrodisias belgeselinin gösterimi yapılacak.

Sanatçı, 16 Eylül Pazar günü 14:30’da Bakırköy’deki mezarı başında da anılacak.

 Tarık Akan

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı 
Şisli Belediyesi Nâzim Hikmet Kultur ve Sanat Evi Halide Edip Adıvar Mah. Darülaceze Cad.No.9/1 Kat:2
ŞİŞLİ / İSTANBUL 
Tel:(0 212) 252 63 14
E-posta : [email protected] Web : www.nazimhikmet.org.tr

Ek bilgiler:
Ülkemin Güzel Yüzü
Hazırlayan: Kıymet Coşkun

Ülkemizin çağdaş zamanlarından bir fırtına gibi gelip geçen bir sima… Sinemamızın ortasına düşen bir yıldız… Sonunda ülkenin en zor zamanlarında politik tercihleriyle halkının yanında yer almış, halkının çıkarları için mücadele etmiş bir aydın… Kitap Tarık Akan dostlarının, izleyicilerinin, okurlarının ve yoldaşlarının bir vefa borcu olarak onun birinci ölüm yıldönümü için hazırlandı. Akan’ın yıllarca emek verdiği Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın katkılarıyla…

Afrodisias (Belgesel)

Yönetmen: Tarık Akan
Görüntü Yönetmeni: Colin Mounier
Senaryo: Rana Güngörmüş Mounier
Müzik (Viyolonsel): Çağ Erçağ
Seslendirme: Işık Yenersu & Bülent Kayabaş

Görkemli mermer heykelleriyle, en ilginç antik kentlerden biri olan Afrodisias’ın öyküsü, bu kez Tarık Akan’ın yönetmenliğinde, sinema diliyle karşımızda.

Afrodisias belgeseli, bu kenti tanıyanlar için de, tanımayanlar için de yeni bir fırsat sunuyor. Kentin bütün öykülerini, birinci elden uzmanlarından dinleyeceğiniz, görsel bir şölen.

Üzerinde yaşadığımız toprakların geçmişine doğru etkileyici bir yolculuk. Kültür hayatımıza önemli bir katkı.

*DVD satışından elde edilecek tüm gelir Nâzım Hikmet’i gelecek kuşaklara aktarmak için kullanılmak üzere Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’na bırakılmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir