Çirkin Kral Efsanesi 26 Ekim’de Sinemalarda

Türkiye ve dünya sinemasının efsanelerinden Yılmaz Güney’e saygı duruşu niteliğindeki Çirkin Kral Efsanesi; ailesi, çalışma arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve zorluklarla dolu hayatına eğiliyor. Güney’in 1982 Cannes Film Festivali’ne Yol filmi ile kazandığı Altın Palmiye’den sonra Avrupa Sinemasında bir efsaneye dönüşmesini tanıklarla sunan film, 26 Ekim’de (bu cuma) sinemalarda!

2012 yılında 49. Altın Portakal Film Festivali’nden “En İyi Film” ödülü kazanan Güzelliğin On Par’ Etmez filminin yönetmeni Hüseyin Tabak’ın üçüncü uzun metraj sinema filmi Çirkin Kral Efsanesi, Türkiye ve dünya sinemasının efsanelerinden biri olan Yılmaz Güney‘e saygı duruşu niteliği taşıyor. Hüseyin Tabak’ın Yılmaz Güney’e dair bir senaryo yazma sürecini merkezine alan “Çirkin Kral Efsanesi”, Güney’in ailesi, meslektaşları, hapishane arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve zorluklarla dolu hayatını güçlü bir anlatıyla gözler önüne sererken, aynı zamanda ilk kez seyirciyle buluşacak arşiv görüntüleriyle de dikkatleri çekiyor.

Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, kızı Elif Güney Pütün, kız kardeşi Leyla Demirezen, dostları Tuncel Kurtiz, Tarık Akan, Abdullah Keskiner, Nebahat Çehre, Halil Ergün ve Ahmet Zirek’in yanı sıra usta yönetmenler Michaal Haneke ve Costa Gavras da Güney’in hayatı ve sinemasına dair önemli sözlerler belgeselde yer alıyorlar. Tarık Akan ve Tuncel Kurtiz’in ölmeden önceki son röportajlarını da barındıran belgeselde, Hüseyin Tabak Fransa’dan Adana’ya uzanan uzun ve çetrefilli yolculuğunda bir efsane olan Yılmaz Güney’in izinden giderken kendi sinema yolculuğunu da yeniden anlamlandırıyor.

Nar Film ve Kurmaca Film’in dağıtımcılığında 26 Ekim Cuma günü vizyona girecek olan Hüseyin Tabak’ın yönettiği Çirkin Kral Efsanesi‘nin yapımcılığını Almanya’da yaşayan deneyimli yapımcı Mehmet Aktaş üstlenirken, filmin kurgusunu Duvara Karşı ve Yaşamın Kıyısında filmiyle tanınan Andrew Bird ve yardımcı yönetmenliğini ise Ahmet Kaya’nın kızı Melis Kaya üstleniyor.

Çirkin Kral

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir