Hey gidi Yeşilçam – Pakize Suda Yeşilçam’da

Hey Dergisi

2009 yılında başladığımız Hey Gidi Yeşilçam serimize yine Hey Dergilerinin sayfalarından kopup gelen Yeşilçam ve Türk Sinemasına dair ilginç bir haberle devam ediyoruz.
Hey Gidi Yeşilçam serimizin bu bölümünde Pakize Suda, Tamer Yiğit ve 1974‘de vizyona giren Kurt Kapanı filmi var. Haberimiz Hey dergisinin 1974 Ocak ayından…

Tamer Yiğit‘in kolunun çıktığı ve Pakize Suda‘nın başrole çıktığı haberi… Yandaki sayfada Pakize Suda‘nın elinde tabancası!

3 kuşağı birleştiren bir film; bir haber; bir özellik 

TAMER YİĞİT’İN KOLU ÇIKTI, PAKİZE SUDA BAŞROLE YÜKSELDİ

Kurt Kapan’ını her yıl iki düzineden çok çevrilen vur-kır filmlerinden ayıran bir haber ve bir özellik var. Haber, filmin çekimi sırasında Tamer Yiğit’in kolunun çıkması ve çekimin bu yüzden bir süre ertelenmesi … Özellikse,şu:Pakize Suda, dördüncü filmiyle amacına ulaştı, ilk defa başrole çıktı.
Tamer Yiğit’in başına gelen “iş kazası”

Kurt Kapanı’nda yılların ünlü oyuncusu Eşref Kolçak’la Tamer Yiğit baba oğlu canlandırıyorlar… Oğlu  oynayan Tamer Yiğit, bu tür filmlerin gereği olarak filmin başından sonuna kadar kötülerle elde silah adım başı kavga ediyor, kötülerin cezasını vermeye çalışıyor. Bu sahnelerinin birinde, bir “iş”kazası” oldu ve Tamer’in kolu çıktı .Bunun üzerine çekim bir süre ertelendi.

Yeni yılda yeni bir başrol oyuncusu

Filmle ilgili ilginç bir durum var; Başrolü Tamer Yiğit, Eşref Kolçak ve Pakize Suda paylaşıyorlar… Eşref Kolçak Türk sinemasının eskilerinden, Tamer Yiğit bir “orta kuşak” oyuncusu, Pakize Suda ise Yeşilçam’ın en yeni isimlerinden. Böylece Kurt Kapanı üç kuşağı aynı filmde birleştiriyor.

Öte yandan ,bundan önce ‘”Cinderella” ve “Tarkan Altın Madalyon” adlı üç filmde ikinci derece rollerde oynayan Pakize Suda ilk defa bir filmde amacına ulaşıyor, başrol oynuyor. Suda bu konuda ” örneğini biraz değiştiriyor,”Bir sıçrarsın, iki sıçrarsın, üç sıçrarsın,kare olduğunda da amaca ulaşırsın diyor…

 

Pakize Suda

Bu sayfalar ve haberler daha önce heydergileri.com sitesinde yayınlanmıştı. Sitenin devamı olarak yayınlamaktayız.

One thought on “Hey gidi Yeşilçam – Pakize Suda Yeşilçam’da

  1. Renkli ve sempatik bir sanatçıydı antipatik bulan da çoktu ben severdim kendisini güler yüzlü bir sanatçıydı yeşilçama renk katmıştı allah rahmet eylesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir