Milyon Dolarlık Afiş Indiegogo’da Desteklerinizi Bekliyor

2007 yılında Sinematik Blogspot ile yola çıktığımızda bize benzer sinema, müzik tutkunları ile yollarımızın bir yerlerde kesişeceğini umuyorduk. 10 yılı aşkın tecrübemiz bize öğretti ki blogger olan dostlarımızın bu tutkuyu ve insanları basamak olarak kullanmayanları yani “harbi” olanları ortama küsmemişlerse rahat durmuyorlar, bir yerlerde üretime bulaşıyorlar ve karşımıza bir kitap, bir dergi, bir dvd ve hatta bağımsız bir film veya belgesel olarak çıkıyorlar. Tabi hayatın telaşı içerisinde üretim yerine başka noktalara kayanlar da var, amacım insanları kategorize etmek değil. Ama üretimin içeriği b-sinema, kahramanlar, bağımsız film veya müzik oldu mu ister istemez pozitif ayrımcılık yapıyorum.

Fatih Yürür zaten yazıları ile Sinematik Yeşilçam‘ın içinde yer alan (bkz: yazar sayfası), son dönem kısa film, kitap derken belgesellerini de takip etmeye başladığımız sevdiğimiz bir dostumuz, Hakan Tunga Kalkan ise yıllarca Kahramanlar Sinema’da sitesi ile hem içerik üretmiş hem de b-sinema ve çizgi roman üzerine bazı konuların öncüsü olmuş başka bir dostumuz. İkisinin Altın Fırçalı Adam belgeseli ile çıktıkları serüvenlerine bir yenisi daha eklendi: Milyon Dolarlık Afiş.

Milyon Dolarlık Afiş belgeseline sizlerde Indiegogo‘dan destek verebilir ve hatta belgeselin bir parçası olabilirsiniz!!! (Buradan)

Bu desteği farklı paketler vasıtası ile yapabilirsiniz. 5 dolarlık, 25 dolarlık, 50 dolarlık, 100 dolarlık, 150 dolarlık, 300 dolarlık, 500 dolarlık ve 1000 dolarlık çeşitli paketler var. Bunları verdiğimiz linke girip inceleyebilir, kredi kartı ile satın alabilir veya Milyon Dolarlık Afiş’in Facebook Sayfasından daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

MİLYON DOLARLIK AFİŞ
En Pahalı Afişi Bulmaya Hazır mısın?

Altın Fırçalı Adam belgeseliyle Zagor, Mister No, Kızılmaske ve Mandrake başta olmak üzere, çocukluğumuza damga vuran pek çok kitap ve çizgi roman kapağının yaratıcısı olan, ünlü illüstratör Aslan Şükür’ün hikayesini izleyici ile buluşturan yönetmen Fatih Yürür ve yapımcı Hakan Tunga Kalkan; bu sefer de afişlerin fantastik dünyasına doğru uzun bir yolculuğa çıkıyor.

Bu zamana kadar Türkiye’de satılmış olan en pahalı afişin peşine düşen ikili, yolculuk sırasında; tasarımcısından, çizerine; satıcısından, koleksiyoncusuna kadar Türkiye’de poster kültürüne damga vurmuş kilit isimlerin de katkılarıyla, yakın sinema tarihimizin zaman tüneline giriyor. Bu yolculuk sırasında, yakın sinema tarihimizin ara sokaklarında kalmış, kuytularda unutulmuş pek çok ilginç detayı gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor.

Tıpkı Altın Fırçalı Adam belgeselinde olduğu gibi Milyon Dolarlık Afiş projesini bağımsız bir şekilde hayata geçiren ikili; bir noktaya kadar kendi maddi ve teknik imkânları ile şekillendirdikleri projenin bir sonraki ayağı için de detaylı bir kitle fonlaması hazırlamış durumda. Bu sayede sizler de bu yolculuğa dahil olabilir ve belgeselin hayata geçirilebilmesi için destek verebilirsiniz.

İndiegogo üzerinden belgesele destek olmak için;
www.indiegogo.com/projects/million-dollar-poster-milyon-dolarlik-afis/x/19790415#/

Milyon Dolarlık Afiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir