Türk Sineması’nı Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar ödül töreni

Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü himayesinde SE-SAM’ın organizasyonluğunda “Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” ödül töreni önceki akşam Beyoğlu’nda yapıldı. SE-SAM’ın 32. yılı ve Türk Sineması’nın 104. yılında düzenlenen gecede 104 ödül sahiplerini buldu. Gecede Cüneyt Arkın’dan Orhan Gencebaya, Selda Akkor’dan Ediz Hun’a, İzzet Günay’dan Belkız Özener’e, Serdar Gökhan’dan Aydan Şener’e Türk Sineması’na adını altın harflerle yazdırmış onlarca sinema sanatçısı yer aldı. Gecenin sunuculuğunu ise Hakan Türkşen’le eşi Nur Türkşen üstlendi.

Cüneyt Arkın, ödülünü almak için sahneye çıktığında konukları duygulandırdı. “Her filmde dövdüğüm kişiler var ya, bensiz film çekilirdi ama onlarsız film çekilmezdi. Hayatım boyunca bu geceyi unutmayacağım, Zaten bir şey kalmadı” diyerek hüzünlendirdi.

Müzik ve sinema kardeş

Orhan Gencebay, “İlk filmimi Lütfü (Akad) ağabeyimle yaptım. 36 film yapabildim. Sinemaya büyük bir saygıyla gereğini yapmaya çalıştım. Müzikle sinema zaten kardeştir. Bundan sonra olmalı diye düşündüğüm bazı filmler var. İnşallah hepsini yaparız” dedi.

Magazine çıkmayalım 

Birlikte çok sayıda filme imza atan İzzet Günay ve Selda Alkor arasında neşeli anlar yaşandı. Yıllar sonra sahnede birbirine sarılan ikiliden Günay, “Magazinlere çıkmayalım şimdi” deyince Alkor; “Bunca sene çıkmadı bundan sonra da çıkmaz” diyerek herkese kahkaha attırdı.

Türkiye’den Los Angelas’a 

Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da onlarca işe imza atan senarist ve yazar Nur Türkşen ve yapımcı eşi Hakan Türkşen, yakında büyük bir projeye imza atacaklarının müjdesini verdi. Geçtiğimiz ay Fahriye Evcen’le Cannes’da toplantı yapan ve ardından birçok dünyaca ünlü isimle görüşen Türkşen çifti, “Türkiye’de başlayıp Los Angelas’a giden bir proje yapıyoruz. Türkiye’den ve Hollywood’dan oyuncular olacak” dedi. Çiftin bu açıklaması ise “Fahriye Evcen’in yeni bir projesi mi geliyor” sorularını akıllara getirdi.

Gerçek star Nurgül 

Gecede Türk Sineması’nın usta ismi Selda Alkor, ‘Asmalı Konak’ dizisinde birlikte oynadığı Nurgül Yeşilçay’a övgüler yağdırdı. Yeşilçay bir röportajında “Beni Selda Alkor’la karşı karşıya getirmeyin. Ne diyorsa doğrudur” açıklaması yapmıştı. Bu sözlerini değerlendiren Alkor, “Bence Nurgül Türk Sineması’na gelmiş son stardır. Çok güzel bir kadın, kamera onu çok seviyor, perde onu çok seviyor ve iyi de bir oyuncu, dolayısıyla benim Nurgül’le hiçbir şeyim olamaz çalışıyor çocuk, biz birbirimize yakın olduk ana kız gibi asla kırgınlığım yok” dedi.

Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar

SE-SAM, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği 1987 yılında Türk yapımcıları – sinemacılar ve video kaset dağıtımcılarının korunmaya alınması için devlet tarafından kurdurulmuş yarı resmi bir meslek birliğidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir