Hiç Yayınlanmamış Hababam Sınıfı Fotoğrafları

Hababam Sınıfı toplu

İnek Şaban, Mahmut Hoca, Hafize Ana, Güdük Necmi, yakışıklı Ferit, Bekçi Veysel Efendi… Bir film karakterinden çok her daim hayatımızda yer bulan bu isimlere hayat veren oyuncuların hiç yayınlanmamış fotoğrafları ortaya çıktı.

Türk sinema tarihinin en fazla izlenen ve nesilden nesile taşınan film serisi Hababam Sınıfı filmlerindeki bazı sahnelerin çok özel fotoğrafları Malatya Film Festivali’nde sergilendi.

Hababam Sınıfı filminin 13 oyuncusu, 38 yıl aradan sonra festival aracılığıyla, filmin Malatyalı oyuncularından Dilaver Gül’ün önderliğinde ilk kez Malatya’da bir araya geldi. 3. Uluslararası Malatya Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen Münir Özkul’un ödülü, vermek için Malatya’ya gelen oyuncular eski günlerini anıp, hatıralarını anlattı.

El sallayamazdı beli ama burada olsaydı keşke

‘Hayta İsmail’ lakaplı Ahmet Arıman, Hababam Sınıfı’nda ‘Mahmut Hoca’ karakterini canlandıran Münir Özkul’a festival kapsamında ödül verecek olmanın kendileri için bir onur olduğunu belirterek, duygularını ‘Keşke yanımızda olsaydı, keşke burada olabilseydi. Burada olmaktan çok mutluyuz ama keşke toplanıp bir öğretmenler gününde ya da özel bir günde onun kapısının önüne gitseydik. El sallayamazdı belki bize ama onun içeride olduğunu bilmek bile çok güzel olurdu’ sözleriyle anlattı.

Kemal abi 2 lira veriyordu

Hababam Sınıfı filminde ‘ufaklık’ olarak tanınan Tuncay Akca da, Hababam Sınıfı filminin çekimlerine dair anılarını anlattı. Filmde rol arkadaşlarının en küçüğü olarak oyuncuların ayakkabılarını boyadığını belirten Akca, espriyle ‘Rahmetli Ertem abinin de Münir babanın da hatta Adile ablanın da Kemal abinin de herkesin ayakkabısını boyadım. Herkes 10’ar lira veriyordu bana ama Kemal abi 2 lira veriyordu’ diye konuştu.

Dilaver bir tanedir

Hababam Sınıfı setlerinde çekilmiş Dilaver Gül’e ait fotoğrafların üzerine düşülen notlar da dikkat çekti. Hafize Ana karakterini canlandıran Adile Naşit, Dilaver Gür ile birlikte çekildiği fotoğrafın üstüne, “Benim oğlum Dilaver bir tanedir” notunu düşerken, Kemal Sunal ise “Dilaver’e sevgilerimle” diye yazmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir