Cüneyt Arkın hakkında çıkartılan yalan haberler!

Cüneyt Arkın

Merhaba değerli Sinematik Yeşilçam okurları, biliyorsunuz internetin yaygınlaşması cep telefonlarımızla birlikte ana haber kaynağımız haline dönüşmesi yanında pek çok derdi de getirmeye başladı.

Bugün Cüneyt Arkın hakkında vefat etti haberi de son yıllarda yaygınlaşan yalan haberlerden birisi… Dezenformasyon çılgınlığı devam ediyor.

3 gün önce de sosyal medyada Cüneyt Arkın’ın yoğun bakıma kaldırıldığı ile ilgili bir haber ortaya atılmıştı. Biz o sırada İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) tarafından düzenlenen ve Cüneyt Arkın’ın katıldığı etkinlik ile ilgili haberi hazırlıyorduk. İtibar etmedik.

Bugün de bu sefer daha kötü bir haber dolaşmaya başladı ve Cüneyt Arkın’ın vefat ettiği haberi yayılmaya başladı. Neyseki ailesi yüreklerimize su serpti. Bu haber yalanlandı ve sanırız Anadolu ajansına da servis edilecekti…

Ancak bu konunun 2 yönü var. Sadece Cüneyt Arkın özelinde değil tüm sanatçılar için: 1.’si bu gibi haberler ilgi çekmekten öte sanatçının ve ailesinin moralini bozan ve sevenlerini oldukça üzen haberler. Belki de kapanmaz yaralara bile yol açabilir… 2. durum ise bu gibi haberlerden nemalanmak isteyenlerin inanılmaz açgözlülüğü. Belki de bir kişi adına yapılabilinecek en vicdansız yaklaşımlardan birisi. İşin acısı bu haberi yapan çoğunluk bir özür bile dilemiyorlar.

Artık bu paylaşımlardan gına geldiğini söylememiz gerek. Lütfen sanatçıların eşlerinden, kardeşlerinden, hastanede ise doktorlarından veya yakınlarından yapılmayan hiç bir açıklamaya itibar etmeyiniz. Gerekirse bu haberi yapan siteleri ve hesapların yalanlama yaklaşımlarını inceleyin eğer yalan çıkan bir haber sonrası düzeltme yapılmıyorsa lütfen bu hesapları takip etmekten vazgeçin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir