Türkan Şoray: Şener Şen ile birlikte oynamam yönünde bir teklif gelirse tekrar varım

Geçen yıl sinemayı bıraktığını açıklayan Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Türkan Şoray, kararının hâlâ geçerli olduğunu ancak Şener Şen ile birlikte bir proje sunulursa kabul edebileceğini söyledi. Şoray, “Şöyle bir açıklama yapayım: Şener Bey’le birlikte oynamam yönünde bir teklif gelirse tekrar varım” diye konuştu.

Şener Şen ile birlikte Hürriyet’ten Uğur Vardar’a konuşan Şoray, İkinci Bahar dizisi boyunca yaklaşık 10 kilo aldığını ve dizinin bir bölümünde Şener Şen’in kendisini taşıyamadığını söyledi. Dublör kullandıklarını anlatan Şoray, “Buradan açıklıyorum, dizideki bir tek hile odur. Beni Şener Bey’in yerine başkası taşıdı” ifadesini kullandı.

Şener Şen, kendisine yöneltilen, “Son ‘mısır tartışması’ dolayısıyla popüler sinema yapanlarla bağımsızlar arasındaki haksız salon dağıtımı sık sık gündeme geldi ve eski zamanlara dönülerek, sizin de katıldığınız 1977’eki ünlü sansür yürüyüşü hatırlatıldı. O zamanki birlikteliğin artık olmadığı vurgulandı” sorusuna, “Bu kavga sadece sinema sektörüne ait bir çatışma değil. Sistem insanları o kadar farklı şekilde davranmaya yönlendiriyor ki; ortada çıkarlar var, başkalarını ez, yok et noktasına geliyor insanlar. Yani acımasız sistem sadece sinemaya değil, hayatın her alanına hâkim. İnsan ilişkilerine bakın, o kadar değişti ki davranış biçimleri” diye yanıt verdi.

Sinema salonları ile yapımcılar arasındaki ‘patlamış mısır’ krizine ilişkin olarak da konuşan Şen, “Biz yıllarca kameranın önündeydik, arkasında değil. Hele hele o zamanki ticari işlerin nasıl döndüğünü hiç bilmiyoruz. Fakat şunu biliyoruz, kariyerimiz boyunca hiç böyle bir gürültü patırtıya rastlamadık” dedi.

İkilinin televizyonda bir araya gelmesini sağlayan ve efsaneleşen dizi İkinci Bahar, günümüzde de özlemle anılan bir proje. Kadrosunda dönemin genç oyuncuları olan Ozan Güven ve Nurgül Yeşilçay gibi 2000’li yıllara damgasını vuran isimleri barındırmasının yanında, Özkan Uğur ve Meral Okay gibi herkesin kalbini çalan sanatçıları da izlemiştik. Mahalle, aile, dostluk, sevgi gibi kavramları gözümüzün önünde tüm sıcaklığıyla içinde barındıran dizi, en çok da Şener Şen ve Türkan Şoray’dan benzersiz bir çift yaratmasıyla hafızamıza kazındı.

Şener Şen Türkan Şoray

Kaynak: Hürriyet

Sinematik Yeşilçam Notu: Böyle bir şey olursa Yavuz Turgul yönetmenliğinde beyaz perdede görürüz Şoray ve Şen’i gibi geliyor bize…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir