YEE 2. Türk Sineması Yaz Okulu

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ TÜRK SİNEMASI YAZ OKULU

Yunus Emre Enstitüsü dünyanın farklı noktalarındaki kültür merkezleri ve irtibat noktalarında eğitim öğretim çalışmalarının yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri yürütmekte ve bilimsel araştırmalara destek vermektedir. Bu kapsamda Enstitümüz, Türkiye’nin sinema birikimini dünya ile paylaşmak ve Türk sinemasını daha yakından tanıtmak amacıyla Türk Sineması Yaz Okulu düzenlemektedir. 17. Tema ve konu Yaz Okulunda Türk sinemasının işlenmesi öngörülmektedir.

Yaz Okulu

a) Seminerler: Türk sinemasının gelişimi, yapıtları, aktörler vs. hakkında üniversite hocaları, yönetmenler, oyuncular, eleştirmenler vs. tarafından verilecek zengin içerikli seminerler

b) Film gösterimi ve söyleşiler: Tarihi gelişimini gösterecek şekilde Türk sinemasının başyapıtlarının gösterimi ve bunlar hakkında üniversite hocaları, yönetmenler, oyuncular, eleştirmenler vs. ile yapılan tartışmalar c) Saha gezileri: Meşhur ve önemli film mekânları, film platoları, film yapım firmaları, dizi/film çekim alanları, sinemalar, sinema bölümleri, sinema müzeleri vs.

d) Katılımcı sunumları: Türk sineması hakkında katılımcıların süreç içerisinde hazırlayacakları sunumlar.

e) A1 düzeyinde Türkçe dersleri.

f) Şehir gezisi: Program kapsamında tarihi ve turistik açıdan İstanbul şehir gezileri gerçekleştirilecektir.

18. Program tarihi ve Yeri Program 22 Temmuz – 04 Ağustos 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

19. Hedef Kitle ve Katılımcı Şartları Programa; aşağıdaki niteliklerde ve her ülkeden sadece bir kişi kabul edilecektir.

Programa bir sınıf oluşturacak şekilde 25 kişinin kabul edilmesi öngörülmektedir.

g) En az B2 düzeyinde İngilizce bilmek

h) 18-35 yaş aralığında olmak

i) Farklı kültürlerle iletişime açık olmak

j) Sinema alanında eğitim alıyor/almış olmak, sinema sektöründe çalışıyor olmak

k) Tercihen kısa film veya uzun metrajlı film yapımcısı, yönetmeni veya senaristi olmak ya da projede görev alıyor/almış olmak

l) Seyahat için herhangi bir sağlık sorunu olmamak 20. Program Dili Program uluslararası katılımcı kitlesi göz önüne alınarak İngilizce yürütülecektir.

Konaklama Üniversite veya kurum yurtlarında/misafirhanelerinde tek kişilik odalarda konaklanacaktır.

Başvuru Tarihleri ve Yöntemi Başvurular 25 Mart – 25 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru.yee.org.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Bursa dâhil olan hizmetler: a) Uluslararası ve yerel ulaşım b) Konaklama c) Üç öğün yemek d) Ders materyali e) Müze-ören yeri giriş ücretleri f) Rehberlik

Burs kapsamında olmayan hizmetler: a) Kişisel seyahat sigortası b) Vize masrafları c) Kişisel harcamalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir