KUTU (THE BOX), İLK FESTİVAL DENEYİMİNİ İNGİLTERE’DE YAŞIYOR!

Çağrı Dörter’in ilk kısa metraj filmi Kutu (The Box)Uluslararası Lift Off Sessions Film Festivali ve Uluslararası First Time Filmmaker Sessions Film Festivali’nde yarışmak üzere resmi seçkiye katılmaya hak kazandı.

Yaşadıklarından sonra her şeyi bırakıp kimsenin onu bulamayacağı uzak bir köye kaçan bir kadının, kapısına dayanan ve elindeki paketleri alması için ısrar eden garip ve gizemli bir postacı tarafından huzurunun kaçırılmasını konu alan Kutu’da, gerilim ve gizem aynı anda artıyor.

Başrollerinde Melis Zararsız, Ata Özev ve Saffet Başaran’ın yer aldığı kısa film, hem Türkçe hem de İngilizce olarak çekildi ve festivallere altyazıların yanısıra orijinal olarak bu iki versiyonuyla katılıyor.

Kutu (The Box)’nun ilk festival yolculuğu İngiltere’de yer alan Uluslararası Lift Off Film Festivali Sessions ve Uluslararası First Time Filmmaker Sessions Film Festivali’nde başlıyor.

The Box - Kutu Melis  Zararsız

Filmin yönetmeni Çağrı Dörter, 1975 İstanbul doğumlu. MSÜ mezunu Dörter’in, yayımlanmış üç, yazımı tamamlanmış ve 2020-2021 için basımı planlanan üç kitabı bulunuyor. Felsefe, varoluş, insan, farkındalık, zihin, duygular, stresten arınma ve aydınlanma konularında 1998’den bugüne çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış 50’nin üzerinde makalesi bulunuyor. Sabancı Üniversitesi başta olmak üzere farklı eğitim kurumları, kuruluşlar, dernekler ve vakıflarda öğretim üyeleri, öğrenciler ve katılımcılara 15 senedir ücretsiz seminer, eğitim ve konferanslar veriyor.

Sinemayla 30 senedir yakından ilgili olan Çağrı Dörter’in yazdığı ve hayata geçirmek için adım attığı 20’ye yakın senaryo bulunuyor. Tanışıklığı 20 seneye dayanan, sinemayla en az kendisi kadar ilgili ve sektörde deneyimli olan dostlarıyla yakın zamanda yollarını birleştirerek senaryo yazım, olgunlaştırma ve kısa film çekme sürecine girdiler. İnsanlık ve yaşam adına önemli değerleri vurgulayan, sürprizler içeren ve izleyenin yüreğine dokunacak çarpıcı senaryoları geliştirerek, kısa filmlere dönüştürme ve bunu verimli olarak sürdürme yolunda ilerliyorlar.

The Box (Kutu) filmi, festival süreçleriyle birlikte Türkiye’nin çeşitli yerlerinde özel gösterimlerle de seyircilerle buluşacak.

Kutu (The Box) adlı kısa filmin fragmanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Biz de filme yarışmalarda bol şans dliyoruz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir