Haluk Bilginer’e Uluslararası Emmy için teşekkür ederiz!

Ay Yapım’ın puhutv’de yayınlanan 12 bölümlük dizisi Şahsiyet’in başrol oyuncusu Haluk Bilginer, 25 Kasım akşamı gerçekleşen 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Haluk Bilginer, Türkiye’nin bu ödülü alan ilk oyuncusu oldu!

New York’ta gerçekleştirilen törene Şahsiyet’in yönetmeni Onur Saylak, senaryo yazarı Hakan Günday ve Ay Yapım Ceo’su Kerem Çatay ile birlikte katılan Haluk Bilginer, ödül konuşmasına Türkçe ‘Merhaba’ diyerek başladı. Uluslararası Emmy Akademisi ve dizinin yaratıcı ekibine teşekkür eden Bilginer ödülünü kızına ‘Bu ödülü kızım Nazlı Bilginer adına, bir gün onun da oyunculuğu seçeceği umuduyla almak istiyorum’ cümleleriyle ithaf etti.

Haluk Bilginer, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde İngiltere’den Christopher Eccleston (BBC- Come Home); Brezilya’dan Raphael Logam (Barry Company – Impuros) ve Almanya’dan Jannis Niewöhner (Amazon- Beat) ile birlikte finale kalmıştı. Bu yılki ödüllerde, 21 ülkeden 11 kategoride 44 aday yarıştı.

Ay Yapım’ın yapımcılığında gerçekleşen, senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı, yönetmenliğini Onur Saylak’ın yaptığı Şahsiyet 2018 yılında puhutv’de yayınlanmıştı.

uluslararası emmy

Biz de Haluk Bilginer’e Uluslararası Emmy Ödülü için teşekkür ederiz! Sinematik Yeşilçam olarak bir hatırlatma yapmamız gerekiyor çünkü basınımızda bu haber Haluk Bilginer Emmy ödülünü aldı olarak veriliyor. Oysa doğru haber şu olmalı: Haluk Bilginer Uluslararası Emmy ödülünü kazandı… Haluk Bilginer emmy aldı diye yazılması ise yanlış çünkü emmy sadece Amerikan dizilerine veriliyor.

47. kez verilen Uluslararası Emmy ödülleri çoğunuzun sandığı 71. kez verilen Emmy Awards değil. Yani Emmy Awards da uluslararası diye bir kategori yok. Onun yerine tamamen ayrı bir yarışma var. Trademark olarak ikisi de Emmy. Ancak uluslararası ödüller ayrı bir ödül töreni ile veriliyorlar…

Özellikle, Sözcü, Akit ve Sabah gazetelerinin ödülü Emmy ödülleri olarak vermelerine şaşırdık. Çok basiit gazetecilikle sansasyonel olamayn bir şekilde bilgiye ulaşabilirler ve doğru haber paylaşabilirlerdi.

emmy

En büyük olarak da bu şekilde vermelerine gerek yoktu. Sonuçta Haluk Bilginer kendisini kanıtlamış bir oyuncu ve bu ödül de belli bir prestiji olan bir ödül. Ancak Akademinin en büyük ödülü değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir