Gerçekleşmeyen Projeler 4 – Türkiş Dallas

Amerika’da 70’lerin sonunda başlayan ve ülkemizde 1980’li yılların en popüler dizisi olan dizi hiç kuşkusuz Dallas idi. O zamanlar tek kanal olduğunu düşünürsek ne kadar fazla kişiye ulaştığını tahmin edebilirsiniz. Örneğin Dallas‘ın ekrana geldiği Pazar geceleri sokaklar bomboş olurdu. Yani herkes Dallas‘ı izlerdi bir sonraki günün konusu da olurdu. Hain Ceyar’dan herkes nefret eder, Bobby ise herkesin sevgilisi idi.

Dallas kendi ülkesinde öyle tutmuştu ki 21 Kasım 1980’de, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 83 milyon televizyon izleyicisi, ”Dallas” dizisinde, JR’ı kimin vurduğunu öğrenmek amacıyla televizyonlarının karşısına geçti. Ülkemizde Ceyar olarak tanınan J.R. Ewing karakteri dizide vurulmuş ve yer yerinden oynamıştı. Televizyon izleyicileri kampanyalar bile başlatmışlardı…

Öyle bir tarihti ki TV için, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Mart 1999’da aldığı karar ne cesinde, her yılın 21 Kasım günü Dünya Televizyon Günü olarak kutlanmaya başlandı. İşte Dallas böylesine bir fenomendi…

İşte o yıllarda yayınlanan Güneş Gazetesi magazin servisi TRT’de ve Yeşilçam’da bir Dallas dizisi yada filmi yapılsa kimler hangi rollerde oynardı diye o dönemde popüler olan sanatçıları bir araya getirerek yerli Dallas kadrosunu oluşturmuşlar ve gazete de yayınlamışlardı.

Ben de Fotoğrafı Naim Akan beyin sayfasından izin alarak paylaşım yapıyorum. Naim bey bunun bir dizi projesi olduğunu sonradan problemler çıkınca vazgeçildigini yazmıştı. Instagram sayfasında paylaştığımda Suna Yıldızoğlu sadece Güneş gazetesi magazin servisinin düzenlediği bir haber diye yazmıştı, dizi yada film olarak hiç konuşulmadı diye de yazdı..

Ancak hiç bir yapımcı bu projeyi kabul etmemiş sadece bir haber olarak arşivler de yer almıştır. Bizim içinde Gerçekleşmeyen bir projeye dönüşmüş. Geçmişi kazıdıkça bazı öyle projeler, buradaki gibi fikirler, sesli düşünmeler karşımıza çıkıyor ki çok mutlu oluyoruz. Hele hele görseller de var ise bunları paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Üzerinde çalışılmış bir senaryo olmasa da… Aşağıdaki kadro izlenir miydi acaba?

80leri kasıp kavuran Dallas dizisinin gerçekleşmeyen yerli versiyonu ve Güneş Gazetesinde yayınanlan ve o zaman düşünülen kadronun fotoğrafı

Güneş Gazetesine göre başrol Ceyar rolünde Cüneyt Arkın , eşi Sue Ellen rolünde Nazan Şoray, baba Jack Ewing rolünde Eşref Kolçak, anne rolünde Nisa Serezli, Lucy rolünde Suna Yıldızoğlu, Bobby rolünde Naim Akan ve Pamela rolünde Gülistan Okan olarak bir araya getirilmiş bir kadro var. Bu kadro bu hatıra fotoğrafını çektirmişler, sanatçı Naim Akan beyin arşivinden aldığımız bu fotoğrafı da sizlerle paylaşmak istedik.

Özellikle Ceyar rolünde bir kötüyü Cüneyt Arkın canlandırsaydı belki de çok farklı bir yere giderdi kariyeri… Bizce çok güzel olurdu. Siz ne dersiniz?

80leri kasıp kavuran Dallas dizisinin gerçekleşmeyen yerli versiyonu ve Güneş Gazetesinde yayınanlan ve o zaman düşünülen kadronun fotoğrafı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir