Utku Uluer

429860_312002025526505_1630272732_n

1974 İstanbul , Moda doğumlu. Turist rehberi, Dj, Lego tutkunu ve sinemaseverdir.

İlk gittiği filmler 80lerin başında anneannesinin sinemaya götürüp izlettirdiği Örümcek Adam ve Maskeli Süvari filmleridir. Daha sonra Video döneminde çoğuna bugün (belki o gün de) b movie denilen filmlere merak sarmaya başlamıştır. James Bond ve Spaghetti filmlerini de çok sevse de genellikle Bilim kurgu filmleri ve dizileri izler. Siyah Beyaz bilim kurgu filmleri tutkusudur. Uzay Yolunun sadece orijinal serisini, Galactica, ve Star Wars sever. Denizden bilim kurgu çıksa izler.

Müzik tutkusu öğrencisi olduğu Doğuş Lisesi’nin radyosu olan Doğuş FM’de Alper Yamak’la birlikte “Katiller de Ağlar” adında bir programını yaptırır. İsminden farklı olarak programda Indie ve Alternatif rock çalarlar hatta Türkiye radyolarında ilk Mogwai çalan program olma iddiaları vardır. Bu program 5 yıl sürer. Bu dönem Yeşilçama ilgi duymaya başladığı dönemdir de. Televizyon önüne koydukları mikrofonlarla film repliklerini kaydederek şarkı aralarına serpiştirirler (o dönem internette yoktur).

10 yıl sonra kendisi gibi fantastik türk filmlerini seven ve koleksiyonunu yapan Ercan Demirel ile internette tanıştığı zaman yeşilçam arşivinin gittiği yön değişir. Ercan’ın kattığı vizyon ve tad bambaşkadır. Bir kaç yıl sonra Ercan Demirel ve Utku’nun tabiri ile Arkınoloji uzmanı Gökay Gelgeç’le Sinematik blogunu kurarak Yeşilçam sineması üzerine internette özgün yazılardan oluşan bir arşiv oluşturmak için yazılarını ve araştırmalarını paylaşmaya başlar. Utku’da sitenin editörlüğüne geçer. Bu arada yeşilçam üzerine lobi kartı ve afişler toplamaya başlar. Geniş bir lobi koleksiyonu sahibidir.

Şu anda İtalya’da yaşamaktadır. ve hem İtalya hem Türkiye’de Turist Rehberliği yapmaktadır. 94 yılından beri radyoda, festivallerde ve farklı lokallerde dj’lik yapmaktadır. Dj Legoman olarakta tanınmaktadır. Sinema tutkusunu ve müzik tutkusunu birleştirdiği Soundtracks isimli bir djseti vardır. KLAN isimli bir grupta gitar çalmaktadır.

2015 yılından beridir Açık Radyo’da Yeşilçam Arkeolojisi ve Türk işi Kovboylar isminde programlar yapmaktadır 

UTKU ULUER’in bütün yazıları için buraya tıklayınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir