HABER: Cüneyt ARKIN – Cehenneme Bir Yolcu – ilk Görüntüler


Youtube üzerinde dizi filmlerin ve sinema filmlerinin paylaşımının, kimi zaman söz konusu görsel döküman üzerinde üzerinde onu paylaşan kullanıcının hak iddia etme(?) noktasına varan hastalıklara varmasına karşı, bir diğer yanda paylaşım konusunu ciddi şekilde araştırmacı çalışma sınırları çerçevesinde izleyen her kullanıcı Sinematik Ekibi olarak dikkatimizi çekmektedir.

Birkaç yıldır youtube üzerinde Cüneyt Arkın arşivine yönelik çalışmalarıyla tanınan Alın Yazısı isimli kullanıcı, sinemamızın efsane aktörünün takipçileri tarafından oldukça yakından tanınan bir isim. Bugün kendisinden aldığımız bir haber ise bizleri heyecanlandırdığı gibi, yıllardır bu konuya hakim pek çok Yeşilçam takipçisini mutlu edecek …

Cüneyt Arkın’ın 1971 tarihli Cehenneme Bir Yolcu filmine ait görüntülerden oluşan kısa bir çalışma yıllardır afişinden öte hakkında bir bilgiye ulaşılamamış bu önemli kayıp eserin artık bulunmuş olduğunu müjdeliyor.

Filmin tam versiyonunun ne zaman izlenebileceği hakkında yorum yazmak isteyen kullanıcılarımıza, Aziz namı diğer Alın Yazısı’nın videonun bilgi bölümüne yazmış olduğunu notunu hatırlatmakta fayda var :

“Bugüne kadar bu film hakkında sözde arşivciler çok atıp tutmalarına rağmen filmin bir görüntüsünü bile yayınlamaktan çekindiler. Onun için Emek Hırsızlarına , Film Hobisini Ticarete Dökenlere Karşı Filmin Tamamını Ne yazikki yayınlamıyorum..”

Teşekkürler Alın Yazısı (Aziz)

Cehenneme Bir Yolcu – İlk kez yayınlanan görüntüler:

25 thoughts on “HABER: Cüneyt ARKIN – Cehenneme Bir Yolcu – ilk Görüntüler

  1. Bu haberi ilk öğrenenlerden birisi benim, youtube tanıtım videosu eklenmeden yaklaşık 1 hafta bu haberi aldım ve gerçekten sevindim.Aziz abinin yaptığı araştırma ve sabır sonunda amacına ulaştı.Kendisini tekrar sinematik üzerinden tebrik ederim…

    Sözde arşivcilere, olmayan filmi satmaya çalışanlara ders olsun…

    Yeşilçam Evi / NostaljiKral

  2. Çok sevindim gerçekten , Müthiş bir paylaşım olmuş , bulanın ekliyenin eline sağlık.
    sözde arşivci diye geçinenlere
    iyi bir Ders oldu

  3. bende üyesi oldugum bir mazi forumundaki aladaşlarımdan birinin film ile ilgili mesajından bu güzel haberi aldım.mühim olan kayıp bir filmimizin bulunması.yalnız alınyazısı arkadaşımız bu filmi sadece kendine saklarsa filmin bulunmuş olması pekte bir anlam ifade etmez.umarım en kısa zamanda ceheneme bir yolcuyu izleriz.darısı diğer kayıp filmlerimizin başına

  4. Bazı arkadaşlar hala açıkartırma sitesindeki 200 dolardan başlıyan fiyatla film linnkini yollamış ,bunu yollayanda filmi satan kişi olmalı adam sırf bu para yüzünden paylaşmıyor birisi indirir filmi başkasına satmasın diye böyle bir yönteme başvurmuş heralde 🙂

  5. hello Sinematik, my first message before the ebay link, didn't come out for some reason.Who can afford this 200 dollar amount for a dvd!?!? Do you know if it will come out as a regular affordable dvd on a Turkish label ??

    keith

  6. Alınyazısı nın emeklerini gerçekten takdirle karşılıyorum. Filmi yayınlamaması konusunda ise, bunca filmi internette yayınlamış bir kişi bir filmi internete koymuyorsa bir bildiği vardır diyorum.

  7. ilanı ekleyen kişi ve filmin görüntülerini paylaşan kişi farklıdır.İlan'da film'e bir görüntü bulunmamaktadır.İlandaki bilgilere baktığınızda bunu homamade yani ev içinde yapılması çok çok zor işlerdir.Dolby Dijital 2.0 ses varmış bu palavralara inanmayın, gerçekten film elinde olan filmden görüntü ekler.Dvd'nin kapağını görüntüsünü ekler.Paralarınızı boşa kaptırmayın.

    NostaljiKral / Yeşilçam Evi

  8. Merhaba

    Acikcası bu mesajlasmalari direk ekliyorum uyarilari da kisilerin yapmasini dogru buluyorum.

    10 senedir internet uzerinde sanki yesilcamda filmleri kendileri cekmis gibi ortama sunan insanlar vardi. Emeğe saygı diye altı bos bir mesaj verildi. Oysa paylasim paylasimdir.

    Bugun artik filmlerimiz dvd ortamina tasiniyor, bazi seylerde biz yasa koyucu degiliz eger yasal olmayan birseyler varsa ulkemizin kurumlari youtube'u dandik sebeplerden kapatacaklarina yasal takipci olarak bazi konularda standartlasmayi destekleyebilirler.

    Bende yuksek fiyatta bazi filmelrin satilmaisna sasiyorum ancak ulkemizde eksik olan sey koleksiyonculuktur. Meraklisi satin alabilir benim icin sorun degil ayrica belki biraz garip gelecek ama bazi seylerin bulunmuyor olmasi veyaortamda zor yer almasi bizim gibi zor bulunanlari heyecanlandiran durumlar. Varsin birileri birilerini kaziklamaya calsisin eninde sonunda dogru olan yerini buluyor. Kaziklayanin yanina kar kalmiyor O yuzden bazi insanalri kaale alarak degerlerinden fazlasini onlara vermeyelim.

    Bir Dunyayi kurtaran adam afisi bugun 100 tl ise bu bence guzel birseydir…
    Umarim gun gelir kendi sinema muzemizde lobileirmizi afislerimizi sergileriz ve bunun icin giris parasi toplanir…

  9. @keith
    I will check the links. There was a guy who was spamming so maybe we canceled all.

    Btw we try not to give the direkt links and keep everything with trailers and stuff.

    Turkiye is a little bit poor about legal rights and copyrights so to have labels to release good dvds we must support legal download and maybe we must stop turkish film sharing for a while.(at least for some movies).
    i know tahts a bit odd but black market is really huge and we don't have indie labels all around.

    I think some movies will only be released on vhs.(ve already released 🙂 )

  10. Thanks for your comments Sinematik.I've got nearly all the official Cuneyt Arkin movies that are available on dvd & vcd. I think they're mostly on the Fanatik video label.There's quite a few films from Turkey that i would like to own but I think most of them are lost.Also i've got nearly all the Onar film dvds and the Tarkan/Deathless Devil one on Mondo Macabro.
    cheers
    Keith

  11. Fanatik dvd's are really bad. i can't name them as "Dvd" they are better vcd formats mpeg1 in mpeg2 format 🙂

    Some turkish movies are restored this week i will write an article about this HD stuff.

    There are high quality movies without subs and some are too personal. Quality for the fantastic turkish movies will be like that. For me Dunyayi kurtaran adam is not the best example. Zagor is lost,

  12. To hell with a passenger who is a movie film, rarely lie if I say there is no evidence that would say the picture or movie there is no such thing as either a one or three of the world other than 16mm is no record.

  13. I agree Sinematik, Fanatik isn't the best label.A lot of the films have parts missing and the picture quality is very grainy and faded.The sound quality isn't very good either.Sometimes the editing is really bad that you get the same scenes repeated twice.I have a better quality vhs video tape of the "Kilic Aslan" movie.The Fanatik version is very bad when compared to the copy of an ex-rental vhs tape.

  14. hello again Sinematik,
    do you know if any of the films below exist :-
    1)Salgin (1954) Turkish film starring Virginia Bruce and produced,written and directed by her husband Ali Ipar.
    2)Gorumeyen Adam Istanbul'da(1950s)
    3)Orumcek Adam (1966)
    4)Ortasark Yaniyor-(1960s)
    cheers
    5)Flying Saucers Over Istanbul(1950s)
    keith

  15. Thanks Ercan for the tip.I'll see if i can download it just to view it.Hopefully Onar films or some other company will release it officially in the near future.
    keith

  16. One last question,I have a couple of Metin Erksan films:- Kadin Hamlet dvd & Sevmek Zamani vcd.Does anyone know(not including Seytan) how many more of his movies have been officially released on dvd or on vcd ?

    btw Sevmek Zamani(A Time For Love) was shown on Australian tv in 1984 on Channel 0/28 SBS with english subtitles.

    keith

  17. Hi Keith;

    There two vcd and one official dvd release more from Metin Erksan but I dont know that still available or not.

    vcd releases are:

    FERIDE
    HICRAN (LOVELORN)

    dvd release is:

    SEVENLER OLMEZ (WHO LOVE NEVER DIE)

    greetings;

  18. filmi arastiriyorum buldugum an youtube kanalimda kizilisik yada cafetakil yukleyecegim oncelikle alinyazsi ile konusmam lazim

  19. cüneyt arkın film kategorisinde bir devrim olmuş
    ben bu filmin negatifi yanmış diye duymuştum demekki film varmış
    helal olsun

  20. çok etkileyici
    hep merak ettiğim bir film
    cüneyt arkının filmleri daima merak konusu olmuştur bunlara nadir dediğimiz filmleride eklenince baya heyacanlı oluyor aranması

  21. Geri bildirim: google

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir