Saygıyla anıyoruz: Kemal Sunal

Kemal Sunal oğlu ve kızıyla
Kemal Sunal oğlu ve kızıyla

Geçtiğimiz aylarda Yeşilçam’ın pek çok ismi aramızdan ayrıldı. Bazen haberler öyle bir anda geliyor ki üzerine 1-2 kelam etme vaktiniz olmuyor veya etmemeyi tercih ediyorsunuz. Zaten hızlı tüketim üzerine pek çok haber, ölüm haberinin olduğu hafta yazılıp çizilip unutuluyor. Bu sebepten dolayı aklıma geldiği zaman sinema emekçilerinin anmak onların ismini yaşatma konusunda yazıya dökmeye çalışıyorum. Bazen ölüm haberlerini vermektense bir yıl sonra onları hatırlamak daha anlamlı oluyor. Daha önce Hulusi Kentmen bu seferde Kemal Sunal‘ın ölüm yıldönümüne denk geldim. Hem Sinematikteki Kemal Sunal yazılarını listeyelim hem de bugün onu analım istedim.
Kemal Sunal‘ı kaybedeli 11 yıl olmuş. 3 Temmuz 2000 yılında onu kaybettiğimiz zaman aslında bir devrin kapandı. 80‘den fazla filmde yer alan Kemal Sunal 50lerden gelen Türk sineması komedi geleneğini farklı noktalara taşıyan önemli bir aktördü. Kalabalık kadrolu filmlerden sonra tek başına (yanındaki karakter oyuncularını unutmamalı) devam ettiği film yaşantısında bence sinemamızın komedi kültürüne önemli bir dinanizm getirdi. Onun gibi bir yılıdızın açığını bugün yaşıyoruz.

Bence sadece bir tane Kemal Sunal gelir. (Utku Uluer / Sinematik)

 

3 thoughts on “Saygıyla anıyoruz: Kemal Sunal

  1. Slm
    Ben Japonun ve ilk defa yazıyorum.
    KemalSunal'ı çok seviyorudum.
    Ben ' Bekçiler Kralı'a bayıldım.
    Bana hatırlattığınız için teşekkürler.
    Allah rahmet eylesin.

  2. ben,bir kemal sunal fanatiğiyim.bütün filmlerini izlerdim ve şuaqn tv de oynayan filmerinde çoğu yerlerini kesiyorlar.bundan çok rahatsız oluyorum.filmin bir anlamı kalmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir