EMEK SİNEMASI’NI YIKTIRMIYORUZ!

nuce_08042013-124055-1365417655.32
 
EMEK SİNEMASI’NI YIKTIRMIYORUZ!
9. İstanbul İdare Mahkemesi 12.05.2010tarihinde Emek Sineması için öngörülen projenin “uygulanması halinde telafisigüç ya da imkansız zarar doğuracak nitelikte olduğu” gerekçesiyle yürütmenindurdurulmasına karar vermişti. Kararın ardından, 14.12.2010 tarihinde üçuzmandan oluşan bilirkişi heyeti, incelemesini yapmış ve 18.04.2011 tarihindemahkemeye sunduğu raporda iki uzman dava konusu projenin kültür dokusuna uygunolmadığını belirterek yürütmeyi durdurma yönünde karar vermişti.
01.12.2011 tarihinde, bilirkişiraporuna ve 2010 baharından itibaren devam eden kamuoyunun verdiği mücadeleyerağmen, 9. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasını iptal etti! Bu karardansonra hukuki olarak bir itiraz hakkı bulunmasına rağmen, benzer davasüreçlerinde gördüğümüz üzere bu itiraz hakkı bir sonuç vermemiştir.
Uzun lafın kısası 1 Aralık 2011itibarıyla yargı Emek Sinemasını yıkıma teslim etmiştir!
Bundan sonra Emek’in geleceği artıksadece kamuoyunun direnme gücüne bağlı!
Bu bir acil durum çağrısıdır. Artık heran Emek Sineması’nda yıkım başlayabilir. Türkiye’de yargının demokrasiyi,insanları ve kentleri yapayalnız bıraktığı bugünlerde dayanışmaktan başka birçaremiz, sokaktan başka bir mücadele alanımız yok! Parsel parsel yitirdiğimizyaşam alanlarımıza bir yenisini eklememek, her türlü mücadelenin kamusal alanıolan Beyoğlu’nu parça parça elimizden alınmasına sessiz kalmamak için bir arayageliyoruz.
3763424 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da Taksim Meydanı’nda buluşuyor, EmekSineması’nın önüne yürüyerek basın açıklamamızı okuyoruz. Sonrasında ise müzikdinleyerek, sohbet ederek, sessiz sinema oynayarak Emek Sineması’nın önündesabahlıyoruz.
Çadırınızı, uyku tulumunuzu, battaniyenizi, cayınızı, kahvenizi veisyanınızı alın, gelin!
Emek bizim, sokaklar ve meydanlar bizim, İstanbul bizim!
 
İsyanbul Kültür Sanat Varyetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir