Yeşilçam’da Femme Fatale – Galeri 01 (Femme Fatales in Turkish Cinema)

Femme fatale (Fransızca telaffuzu: /fam faˈtal/). İlişkiye girdiği erkeklere sonunda büyük sıkıntılar yaşatan çekici ve baştan çıkarıcı kadın. Fransızca’da “felakete neden olan kadın” anlamına gelir. Edebiyatta, sinemada ve güncel olayların aktarımında genelde cinsel açıdan tatmin olmaz azgın bir kadın olarak da tasvir edilmektedir, bu kavram 60lardan sonra değişmiştir.
(Kaynakça: Wikipedia)

1950lerden itibaren sinemamızda çekici ve tehlikeli kadın imgesi bolca kullanılmıştır. Kimisi öpücükleri ile düşmanlarını alt ederken kimileri eline silahı almaktan çekinmemiştir. Bazısı filmdeki kötülerde yana yer alır bazıları ise filmin kahramanıı olarak ve kahramanının yanında yer almışlardır.
Yeşilçam görselleri, afişleri ve filmlerden yakalanmış sahnelerden derlediğim yeşilçamdaki güzel kadınların filmlerindeki pozlarından veya dergilere verdikleri “femme fatale” pozlarından birkaç galeri derledik. Bu galerinin ilki sizlerle!!!. Internet üzerinde resmi paylaşan herkese teşekkürlerimizle… (Utku Uluer)

Femme Fatale listesi 01: Gülgün Erdem, Piraye Uzun, Ülkü Özen, Sevda Ferdağ, Sevtap parman, Feri Cansel, Mine Mutlu, Fatma Girik…

Galeri 001

2011 Sinematik Yeşilçam

2 thoughts on “Yeşilçam’da Femme Fatale – Galeri 01 (Femme Fatales in Turkish Cinema)

  1. Birsen Ayda, Suzan Avcı, Neriman Köksal ve daha niceleri… Güzel çalışma olmuş, ellerinize sağlık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir