Film Karelerinde Yeşilçam 01

 

Merhaba

“Sinematik Yeşilçam’da 2009 yılı ile birlikte yeni bir bölüm oluşturmaya karar verdik. Daha önce sık sık paylaştığımız ve filmlerden yakaladığımız karelerden oluşturduğumuz galerileri bu sene değişik bir formatta sunacağız.”

İşte 25 Ocak 2009 yılında bu cümlelerle başlangıcında Emrel Aykut Akalın‘ın paylaşımlarının ağırlıkta olduğu bir dizi paylaşıma başlamıştık. Bu paylaşım zaman içerisinde genişledi ve pek çok değerli okuyucumuzun katılımları ile 40’tan fazla galeriye sahip bir şekil aldı. Yeni adresimizle birlikte Film karelerinde Yeşilçam paylaşımlarını bu yeni adrese taşıdık. Ancak bu sefer daha önceki gibi 3 Foto ile sınırlı kalmayacak. Her hafta Pazartesi günleri düzenli olarak sitemizde bulacağınız paylaşımlar da öncelikle eski paylaşımalrımızı arşivledikten sonra yeni karelere geçeceğiz. Ayrıca bir yenilik olarak Lobi kartalrında bulduğumuz bazı kareleri Sinematik Yeşilçam farkıyla indirebilirsiniz.

Sevgili Sinematik Yeşilçam okuyucukları eğer sizlerde filmlerden kareler yakalıyorsanız veya elinizde farklı film kareleri var ise lütfen bizimle paylaşın sizin adınızla galerimizi paylaşalım!!

Aşağıda bu bölümün yeniden paylaşılması şerefine ilk paylaşımı yeniden sizlere sunuyoruz:

 

Emrel Aykut Akalın’a Sinematik Yeşilçam’a hoşgeldin derken, kendisinin ağzından onu biraz tanıyalım:
“İlk olarak 1983 yılında MFÖ klibinde küçük bir rol aldım. 2000 yılından beri oyunculuk yapıyorum. Çeşitli reklam filmleri ve TV dizilerinde rol aldım. Bölüm oyuncusu olarak 13 bölüm 2003 yılında yayınlanan ve başrollerinde Uğur Yücel ve Kenan İmirzalıoğlu’nun rol aldığı Alacakaranlık dizisi. Bu dizide polis Mehmet rolünde oynadım. Ayrıca yeşilçam sineması(tarihi) ve seslendirme tarihi üzerine araştırmalar ve yazılar yazıyorum. Türk Sinema Tarihi’nin kameramanları, oyuncuları yönetmenleri, yapımcıları ve bu filmleri seslendirenler ilgi, bilgi ve araştırma alanım.”

 

Film Karelerinde Yeşilçam
Resimlerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz

Adile Naşit nam-ı diğer Adoş, “işte hayat” filminden bir kare. Atıf Yılmaz Adile Naşit ile 70’li yılların ortasından sonra çektiği bazı güldürülerde çalışmıştır.
Metin Serezli, Yeşilçam’da birçok filmde rol almış ve birçok filmde dublaj yapmıştır.
Ses rengi yine bir dublaj sanatçısı olan Fuat İşhan’a benzemektedir.
Bir aralar Levent Kırca’nın “Olacak o kadar” adlı programında da rol almıştır.

Kadir İnanır her dönem en güzel filmlerde rol aldı. Kadir İnanır’ın sevilmesinde Pekcan Koşar’ında önemli katkısı vardır.

Yazan: Emrel Aykut Akalın
Kareler: Utku Uluer

One thought on “Film Karelerinde Yeşilçam 01

  1. Ellerinize sağlık. Siteniz, emekleriniz çok güzel. Bir konuya değinmek isterim sizde duyarlı insanlarsınız. Bugüne kadar hep kullanageldiğimiz ”Yeşilçam” kelimesi ile igili bir konudur. Acaba hiç düşündük mü bu kelime nedir ne değildir diye. Ben düşünmedim çünkü içimizden birşey, sıcak ve yakındı sonra böyle denirdi (gelenek gibi) . Ne zaman ki Metin Erksan’ın ”Kadın Hamlet” için vermiş olduğu röportajda bu konunun özüne deyindiği ana şahit olduğum ana dek. Daha önceden hiç rahatsızlık duymadan telaffuz ettiğim bu kelimenin bu açıklamayı dinledikten sonra artık gereksiz birşey olduğunu düşünüyorum. Gerçekten nedir ki yani yeşilçam sözcüğü neyi ihtiva ediyor veya taşıyor. Metin Erksan’ın bu sözcüğün ”Türk Sineması”olgusunu geri plana itmek için ortaya çıkarıldığına değindiği röportajı için şimdi düşünüyorumda arkada fon müziği eşliğinde yeşilçam filmleri evet buda hafızamızda yer etmiş. Ama şu an doğru yerde. Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir