Film Karelerinde Yeşilçam 02

Emrel Aykut Akalın’ın yakaladığı 5 karede: Ali Şen, Süheyl Eğriboz, Hakkı Kıvanç, Kemal Sunal, Süha Doğan, Ilyas Salman, Şerif Gören…
Bu konuda en geniş arşivi oluşturduk o sebepten her zaman olduğu gibi karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

 Ali Şen, Şener Şen’in babası, Yeşilçam’da birçok filmde rol almıştır. Onun alternatifi genelde İhsan Yüce olmuştur. Her ikiside tatlı sert kötü adam rollerinde oynamışlardır. Ali Şen’i önceleri merhum dublaj sanatçısı Rıza Tüzün seslendirmiştir. Rıza Tüzün’ün vefat etmesinin ardından Temuçin Caymaz sesi ile Ali Şen’e hayat vermiştir. Banker Bilo filminde oğlu Şener Şen ile karşılıklı oynamışlardır.

Korkusuz korkak filminin bir sahnesinde Kemal Sunal, Süheyl Eğriboz ve Hakkı Kıvanç,(arkada Arap Celal’i unutmayalım tabiki) bu film Natuk Baytan’ın yönettiği Kemal Sunal filmleri’nin en güzeli. Osman İşmen’in “disko madımak long play’i “ve TRT ara müzikleri long play’i film üzerinde kullanılmış.

 

Süha Doğan Yeşilçam’da birçok filmde genel olarak “kötü adam” olarak rol aldı. “Baba ocağı” adlı filmde iyice sona doğru ilerlediği belli oluyor. Son yıllarında akli dengesini kaybederek 70’li yılların sonunda Bakırköy akıl hastanesinde hayatını kaybetmiştir. Süha Doğan oyunculuk dışında yönetmenlik’te yapmıştır.
 

Türk sineması’nın önemli aktörlerinden olan İlyas Salman birçok komedi filminde rol almıştır. rol aldığı bu komedi filmleri aynı zamanda toplumsal ve sosyal içerikli filmlerdir. fikrimin ince gülü adlı filmi ile oyunculuğunun zirvesinde bir performans sergilemiştir. Her filminde kendi dublajı ile oynamıştır.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com213Türk sineması’nın önemli yönetmenlerinden Şerif Gören buadlı filmde yönetmen Safa Önal’a asistanlık yapmış. Tabiki filmde küçük bir sahnede figüranlık yapmış.

Yazan ve Kareleri hazırlayan: Emrel Aykut Akalın

Film Karelerinde Yeşilçam 02

2019’dan bir NOT: Yıllardır devam eden bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir