Film Karelerinde Yeşilçam 10

 

film-karelerinde-yesilcam.sinematikyesilcam.com167
Köyden İndim Şehire” (1974) filminden. Resimde Kuyumcu Ali Rıza Akçakayalı rolündeki Tekin Akmansoy, köyünün (Kayseri) kahvesinde köylüleriyle çay içiyor. Dikkat edilecek nokta ise duvardaki yazı: Firisiye Yoktor. Veresiye Yoktur demek istemişler 🙂 (Osman Turan)
 film-karelerinde-yesilcam.sinematikyesilcam.com443
Sakar Şakir” (1977) filminden. Otobüs şoförü rolündeki Yusuf Sezer’i otobüste sigara içerken görüyoruz. O zamanlar otobüslerde sigara içiliyordu. (Osman Turan)
 film-karelerinde-yesilcam.sinematikyesilcam.com254
Eski türk filmlerinde dublaj yönetmeni, dublajı idare eden veya dublajı yöneten olarak anılırdı.Bu eski filmde dublajı yöneten Sacide Keskin, nadir bayan dublaj yönetmenlerindendir. Aslında kendisi yoğun olarak dublaj’da yapmıştır. Genelde yaşlı kadınlar veya daha eski siyah beyaz filmlerde vamp kadınları seslendirmiştir.
Sesini hatırlamanız için en akılda kalan dublajını Çöpçüler Kralı filminde Şener Şen‘in annesi Nezahat Tanyeri’yi konuşması ile yapmıştır. (Emrel Aykut Akalın)
film-karelerinde-yesilcam.sinematikyesilcam.com069
Cüneyt Arkın – Filmin yönetmeni Halit Refiğ olunca cüneyt arkın abartısız kendini kasmadan oynuyor. Gerçi bu filmde de kasıntılı hareketleri de var gerçi senaryo çok basit oyuncular isteksiz yönetmende alelacele çekmiş filmi. Arabesk filmlerdeki hikayelerin aynısı. Erdoğan Tünaş, Halit Refiğ, Türker İnanoğlu, Cüneyt Arkın ve Tarık Akan bir araya gelecek böyle bir kadrodan böyle bir film çıkacak…Yine de gişesi olan bir filmdi. Halit Refiğ bu film ile ilgili iki final çekmiş. Helikopterli sahnede helikopterdeki Cüneyt Arkın ile Tarık Akan‘ın kavga sahneleriyle biten bir final ve bu final Orhan Günşiray‘a helikopterde kullanması için makinalı tüfek istemis ama Türker beyi ikna edemiyince tabanca ile çekmek zorunda kalmış. Oda inandırıcı olmamış tabi.
 (Kare: Emrel Aykut Akalın – Yazı: Nostalji adamı Sedat)
 film-karelerinde-yesilcam.sinematikyesilcam.com014
Giray Alpan‘ın Mahallenin muhtarları zamanı. Bence oyunculuğu ile değil görüntüsü ile kameraya çok yakışan bir aktördü. (kamera karşısında rol yapan herkes aktördür) yıllar önce kendisi ile duvardaki kan dizisinin setinde konuşma fırsatı yakalamıştım. Duvardaki kan dizisi Kuledibi‘nde çekilmişti kendisini o filmin setinde görmüştüm, orada set çalışanıydı yani sette yapılan işleri yapıyorlardı İhsan Gedik ile birlikte…(Emrel Aykut Akalın)

2 thoughts on “Film Karelerinde Yeşilçam 10

  1. yeşilçam filmlerini hala ilk defa izliyormuş gibi izliyoruz. tarih, güzellik, insanlık her şeyi sığdırmışlar filmlere. emeğinize sağlık güzel paylaşım…

  2. Yeşilçam 'ın unutulmazlarını unutturmadığınız için tekrar hatırlama fırsatı verdiğiniz için teşekkürlerimi sunarım.

    Zevkopat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir