Haber: Yılmaz Güney Vakfı Kapandı

Maalesef üzücü bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz bu haberin daha fazla insana ulaşması için lütfen bu haberi paylaşın. Cumhuriyet gazetesinin haberini aşağıda okuyabilirsiniz:
Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, Güney Vakfı’nın destek alamadığı için kapandığını söyledi. Fatoş Güney, ‘Bugüne kadar hiçbir kurumun, kuruluşun ya da hükümetin hiçbir desteğini almadan bugünlere kadar getirdim’ dedi.

Yönetmen Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, Güney Vakfı’nın destek alamadığı için kapandığını söyledi. Vakfın kişisel emeği ile yirmi senedir ayakta kalabildiğini söyleyen Fatoş Güney, “Kendi çabalarımla ancak buraya kadar getirebildim. Bugüne kadar hiçbir kurumun, kuruluşun ya da hükümetin hiçbir desteğini almadan bugünlere kadar getirdim ve önemli işler yaptık. Önemli filmleri restore ettirdik. Eski negatiflerden yeni negatif üretip kopyalar bastık” dedi.

Yılmaz Güney filmlerinin dijital ortama aktarılmasının da bir dönem gündemde olduğunu belirten Fatoş Güney, bunu da tek başına yapacak gücünün olmadığını sözlerine ekledi.

Sanatçının telif haklarını korumak için kurulan Güney Film’i de aynı nedenlerden dolayı kendi kaderine bıraktığını belirten Güney şöyle devam etti: “En son Ertuğrul Günay’la da görüştüm. Ondan önceki Kültür Bakanı’yla, Vakıflar genel müdürleriyle, bütün televizyon kanallarıyla, dağıtım şirketleriyle de görüştüm ama bir sonuç alamadım. En son Antalya Film Festivali Vakfı bu filmlerin dijital ortama aktarılması için önayak olmak istedi. Fakat son olarak gelen haber yine olumsuz. Belediyeye açılan soruşturma nedeniyle bu iş de ortada kaldı.”

Vakfı tek başına bugünlere kadar getirdiğini, ancak gücünün tükendiğini söyleyen Güney, bundan sonra yapmak istediğinin ise Yılmaz Güney adına bir müze açmak olduğunu söyledi. (cumhuriyet)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir