Artizler Kahvesi kitabının yeni baskısı Mart ayında yayınlanacak!

artizler kahvesi

Türk Sineması üzerine röportaj, yazı ve belgesel filmleriyle tanınan ve Sinematik Yeşilçam sitemizde de Yeşilçam Hatırası bölümünde eski yeni yazılarını derlediğimiz Mesut Kara’nın Agora kitaplığından yayınlanan Sinema ve 12 Eylül adlı kitabından sonra yine aynı yayınevi tarafından e eski bir kitabı olan Artizler Kahvesi ‘nin yeni baskısı yapılacak. Bu yeni baskıda kitabın kapak tasarımı değişmiş ve ayrıca önsöz ve bir Metin Demirhan yazısı da eklenmiş.

ARTİZLER KAHVESİ’NİN YENİ BASKISI DA YOLDA… MART BAŞINDA…

Çocukluğumu, ilk gençliğimi yaşadığım yıllarda ince kalaslarla birbirine bağlanmış tahta iskemlelerin olduğu açık hava sinemaları, ‘aileler’ ve ‘aile olmayan’ izleyicileri ikiye ayırırdı. Kabuklu yemiş yemek, Fruko, Çamlıca gazozu içmek, yoksul aile çocukları için bile vazgeçilmez bir ayrıcalıktı. Genellikle annem ve babaannemle izlediğim filmlerde Ömercik’in, Ayşecik’in dramlarına birlikte ağlardık.

İşte, çocukluğumun o Fruko gazozlu yazlık sinemalarında izlediğim filmlerden, unutulması olanaksız yüzler anımsıyorum. Bahçıvan, uşak, manav… Acı çeken, horlanan, hayat karşısında acemi ve komik kalan insanlar.

Yeşilçam’a yıllarını vermiş, çoğu karşılığını alamamış, unutulmuş, ‘değeri bilinmemiş’ sinema emekçileri.

Artizler Kahvesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir