Dinçer Çekmez’in ardından…

sinematik_yesilcam_dincer_cekmez00

2013 yılı beraberinde yaprakları dökerek ilerlemeye devam ediyor. Yeşilçamın kayıplarını ilk elden sosyal medyadan alıyor ve ardından medyanın alışılagelmiş ağdalı köşelerinden takip ediyorum.

Yeşilçamın kayıplarının sitemizde haber olarak verilip verilmemesi konusunda her zaman düşüncelerim oldu. Açıkçası Alternatif Yeşilçam Kültürü felsefemize yakışacak olanın, sanatçıları ölümsüzlüklerine uğurlaken de onlar adına yapmış olduklarımızı gözden geçirebilmek olduğunu düşünüyorum.

2012 yazında Metin Erksanı uğurlarken büyük ustanın ardından herkesin  Erksan sineması kültürüne haiz birer profesör oluşuna şahit oldum. Ustanın adına KADIN HAMLET i kaleme almış olsamda TRT nin aşka gelerek Müthiş Bir Tren‘den İntihar‘a ustanın kısa klasiklerini o rüzgarla yayınlamış olmasıyla Erksan sinemasi için daha çok yapacağımız çalışma olması gerektiğini anladım. İnsanların mezarlarının başında toplanmasındansa yaptıklarının gelecek kuşaklara aktarılmasıyla onlara karşı vefaların en büyüğünün gösterilebileceğini düşünüyorum.

Dinçer Çekmez medyanın kanıksanmış sahteliğine karşı, insanımızın kalbinde kazandığı sevgiyle ne tatlı su enteli ne de sosyal medya samimiyetsizliğine bulaşmadan her yaştan her evden insanın sevgisiyle uğurlanıyor. Bir ülkede her eve girebilmek değil ancak o evde bir ömür misafir kalabilmek çok  zor.

Böylesine zoru başarabilmiş önemli bir oyuncu içinde ne yaptığımızı ve neler yapabileceğimizi düşünürken 2007 yılında Yeşilçam Müzikleri Deşifreleri çalışmalarım arasında hazırlamış olduğum Inek Şaban albümüne rastladım. Dinçer Çekmezin unutulmaz karakteri Kara Mitat ve karpuzcu Şabanın diyaloglarından Herbie Mann imzalı fon müziklerine filmden hatırladıkça gülümsediğimiz pek çok detayı yeniden paylaşıp bizleri bir ömürboyu güldürmeye devam edecek bu ustalara saygımızı sunuyorum.

Gökay Gelgec

sinematik_yesilcam_dincer_cekmez02sinematik_yesilcam_dincer_cekmez01

İNEK ŞABAN Soundtrack  ( Klasör şifresi : sinematik )

Albümü indirmek için buraya tıklayınız.

O KADAR !

dincer_cekmez_hayatini_kaybetti_h34756

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir