Yeşilçam Müzikleri: Alman Westernleri

sinematik_alman_westernleri

Facebook üzerinde faaliyet göstermekte olan YESILCAM MUZIKLERI grubumuzun saygın üyelerinden Hüseyin Batur’un ALMAN WESTERN albümleri üzerine yapmış olduğu derleme Yeşilçam müzikleri deşifre çalışmaları üzerine bugüne kadar hazırlanmış en iyi dökümanlardan birisi oldu.

Alman Westernlerinde müzik konusunda Yeşilçamın en önemli atılımı kuşkusuz Savulun Battal Gazi Geliyor‘un ana temasıydı. Karl May‘in kaleminden Winnetou ve Old Sutherland‘ın maceraları hem görsel hemde işitsel olarak bir dönem Türk izleyicisinin gönlünü aldığından ses tekniyenlerinin böyle bir fırsatı gözardı etmesi kaçınılmazdı.

Sinematik olarak Hüseyin’e bir kere daha tesekkür ederken, paylaşımını sizlere aktarıyoruz:

“Merhaba Arkadaşlar,

2001 yılında Alman Western filmlerinin müziklerini içeren ve “Wilder Westen, Heisser Orient” ismiyle 8 CDlik bir boxset yayınlandı. Biraz kurcalayınca bu boxsetteki pek çok parçanın önceki yıllarda yayınlanan LPlerden parçalar içerdiğini gördüm. hatta bazı albümler birebir aynen bu sette yer almakta. Eda-88 forumunda da paylaştığım ve konuyla ilgili yaptığım küçük bir araştırmayı excel dosyasında hazırladım. İlgilenenlere duyurulur…”

Çalışmanın tamamını incelemek için buraya tıklayınız

Facebook YESILCAM MUZIKLERI grubu : http://www.facebook.com/groups/7359262306/

SAVULUN BATTAL GAZI GELIYOR ANA TEMA :

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir