Yeşilçam’ın Gerçek Kahramanları – Gönül Beyhan

gönül beyhan banner1950 yılında Çamlıca Kız lisesine giderken arkadaş çevresinin ısrarına dayanamayıp katıldığı güzellik yarışmasında birinci olmuştu. Liseyi bitirdikten sonra “Kanlı Firar” filmiyle 1952 de sinemaya geçti bildiğimiz efsane isimler yoktu, uzun boylu beyaz tenli mavi gözlü genç bir kadın güzelliğiyle sinemada rakipsiz bir şekilde ard arda filmler çekiyordu. Aranan bir oyuncuydu insanın bakarken zorlandığı bu güzel alımlı kadın Gönül Beyhan ard arda çektiği filmler güzel işler yapıyor sürekli yeni teklifler alıyordu…

gönül beyhan_21216Genç ve güzel bir kadındı bir deniz subayı ile flört ediyordu onunla da evlendi fakat uzun süreli bir evlilik olmadı. Ardından bir sinema oyuncusuyla evlenip ayrıldı. Dul bir kadın olarak yaşamak istemiyordu üçüncü evliliğini yaptı. Bu onun hayatının zorlu günlerinin başlangıcı gibiydi. Alkole alışmıştı bir de çocukları olmuştu ve malesef özürlü bir çocuktu kızı. Eskisi kadar işte gelmiyordu artık yeni oyuncular gelmiş ikinci karakter rollere çıkmaya başlamıştı. Evliliği iyi gitmediği için ayrıldı. Kızıyla birlikte zor bir hayatı vardı fakat onurlu bir kadındı. Bazı tiyatro larda uzun turnelere çıktı. İstanbula döndüğünde sanat camiasından uzak bir hayat sürdürmeye devam etti..

Uzun yıllar sesi duyulmadı taki bir gün tv’de haber bültenlerinin birinde konu olana kadar. Eski bir sinema oyuncusunun özürlü kızıyla birlikte Üsküdar’daki bir parkta yaşadığından bahsediyordu haberde. Bazı insanları harekete geçirmişti birkaç film yapımcısı ve so-der ile kültür bakanlığı küçük yardımlarda bulunmuştu bir işadamı evinin kirasını karşılamış, belediye giyim ve gıda yardımı yapmıştı. Muhafazakar bir ailenin kızıydı babası yıllar önce içinde anıları ve resimlerinin bulunduğu sandığı benim kızımı bunlar mahvetti deyip yakmıştı.

gönül beyhan_1262879783_nGönül Beyhan bugün 81 yaşında son aldığımız haberlere göre Ankara da bir bakım evinde kızıyla birlikte kalıyormuş. Fakat yaşlı ve hasta vücudu onu yatağa bağımlı hale getirmiş. Belkide arzu etmediğimiz bir sona doğru yaklaşmakta hatalar yanlışlar varmıydı? Ne kadarı ona ait? Bunu bilemeyiz önemide yok zaten…

Yüzünün ve yüreğinin güzelliği kadar güzel çıkmamıştı kaderi. Siyah beyaz filmlerde hatırladığımız mavi gözlü vamp kadın kendi hayatın en büyük filmindi.

Unutmayacağız seni… Sana acil şifalar diliyoruz.

Halit Çevirgen / Gönül Beyhan 2013

gönül beyhan Resim-1gönül beyhan Resim-2

gönül beyhan_dansoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir