Film Karelerinde Yeşilçam 37

Paylaşımlar devam ettikçe Pazartesileri, dostlarımızın yakaladığı karelere yer vereceğiz.
Bu hafta Film karelerinde Yeşilçam’a 5 kare ile 2 kişi katkıda bulunuyor:
Emrel Aykut Akalın ve Osman Turan.
Bu kareler yeşilçam aşığı insanların filmlerden yakaladıkları karelerdir. Bu sebepten dolayı “onların” filmlerden yakaladıkları detaylar ve sahnelerdir.
Karelerde sadece filmlerden değişik görüntüler değil ayrıca gözden kaçan pek çok ayrıntı var. Film karelerinde emekçileri unutmadan sinemamıza hayatlarını adayan pek çok ismi hatırlıyoruz..

Bu hafta hatırladıklarımız : Adile Naşit, Münir Özkul, Ahu Tuğba, İhsan Gedik, Kemal Sunal, Ali Şen, Mürrüvet Sim, Günay Güner, Melike Demirağ, Aydın Haberdar, Settar Körmükçü ve Temel Gürsu

Aykut Emrel Akalın’dan 5 kare:

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com309 melike demirag

Önce Güzelliği dikkat çekiyor. Arkadaş filminden…
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com310 ahu tugba
Ahu Tuğba – Gazeteye bakarmısınız 1983 yılında 2. köprüden söz ediliyormuş.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com311

Buranın en kral adamı İhsan Gedik. Hem tip hem de rol kesişi…

Osman Turan’dan 2 kare:

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com313

Salak Milyoner (1974) filminden. Bir tarafta sinemamızın annesi Adile Naşit, diğer tarafta sinemamızın babası Münir Özkul. İkili birlikte ilk olarak Ertem Eğilmez‘in Beyoğlu Güzeli (1971) filminde oynadı, ardından da Sev Kardeşim (1972) ve Oh Olsun (1973) filmlerinde. Ancak karı-koca olarak oynadıkları ilk film ise Salak Milyoner (1974) filmidir, bu filmin ardından Adile Naşit‘in ölümüne kadar sayısız filmde karı-koca rollerini oynamışlardır. Hatta rollerini o kadar iyi oynamışlardır ki halk olarak biz onların gerçekten evli olduklarını sandık…
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com312
İyi Aile Çocuğu (1978) filminden. Kemal Sunal bu filmde iki roldedir; tek yumurta ikizleri olan saf banka veznedarı Kemal ve gangster Cemal rollerinde… Bu karede Cemal bankanın kasa dairesini soymaktadır. Soldaki ele dikkat! Sanırım bu sahnenin çekiminde kapının kapanmasında bir sorun olmuş, sahne defalarca çekilmiş, çözüm olarak da bir set işçisi kapıyı kapatması için oraya konmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir