Ayhan Işık’ın sanat okulu olan evi

ayhan isik 139487

Türk sinemasının ‘Taçsız Kral’ lakaplı ünlü oyuncusu Ayhan Işık’ın İzmir’de doğduğu ev, sanat okulu haline getirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu 2 oyuncu, 100 yıllık tarihi Rum evini kendi imkanlarıyla restore ettirerek 2012 yılında sanat akademisi haline getirilmişti. Ülkemizde çok rastlanmayan bir insiyatifi elealan bu iki kafadar Ayhan Işık’ın ismini almasa bile doğduğu evi sanat okuluna dönüştürerek farklı bir iş yapıyorlar.

Halk-cocugu-ayhan-isik-Fatma-girik-1964Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Berkay Berkman ve Atakan Şatıroğlu adlı iki genç, Ayhan Işık’ın doğduğu evi, dizilerde oynayarak biriktirdikleri parayla restore ettirdi. Burada BEŞART Sanat Okulu’nu kuran 2 genç sanatçı, yeni sanatçı adaylarına oyunculuk ve sanat eğitimi veriyorlar.

Yaklaşık 1 asırlık tarihi Rum evinin işletmesini aldıklarını belirten Tiyatrocu Berkay Berkman, Ayhan Işık‘ın doğduğu evi harabe halinden kurtardıklarını söyledi. Restorasyon için 40 bin lira harcadıklarını kaydeden Berkman, “Ayhan Işık‘ın doğduğu evi dizi ve sinema sektöründe çalışıp biriktirdiğimiz paralarla restore ettirdik. Türk sinemasının bu önemli ismini doğduğu evde yaşatmak amacıyla film günleri düzenleyeceğiz. Sanat okulumuzda fotoğrafçılık, drama, kamera oyunculuğu, şan, spikerlik ve senaryo yazarlığı konularında sertifikalı eğitimler veriyoruz. Bu tiyatro sahnesine ünlü tiyatrocu ve yönetmenleri getirerek, yeni jenerasyon oyuncularla çalışma fırsatı yaratacağız. Ayhan Işık film gösterimleri yaparak halkımıza bu evi tanıtacağız” dedi.

Senaryo yazarlığı eğitimi aldığını belirten Berkman, “Bina eski bir balıkçı restoranı olarak işletiliyordu. Virane haldeydi. Kendi imkanlarımızla bu hale getirmek için çok çabaladık. Burada sabahladığımız, boya ve badana yaptığımız günler oldu” dedi.

Ayhan Işık‘ın evini sanat merkezi haline getiren Sahne Tasarımcısı ve Oyuncu Atakan Şatıroğlu, “Biz İzmir’de okuyarak bu camiaya girdik. Okulu bitirdikten sonra Berkay ile birlikte bu binayı kiralayarak sanat isimlerimizden esinlenip BEŞART sanat okulunu kurduk. Biz İstanbul’a giderek dizilerde ve sinema filmlerinde oynayarak iyi paralar kazanabilirdik. Ancak biz İzmir’de kalarak tiyatro sevgisine katkı sağlamak istedik. Genç tiyatroculara destek verildiği takdirde nelerin yapılacağını göstermek istiyoruz” diye konuştu. (Kaynak: Magazinportal)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir