Engin Karagülle’den Yavuz Karakaş ve Ekrem Gökkaya sohbet videoları

karakasgokkaya banner

Engin Karagülle, Belçika‘da yaşayan ve kendisini “tam bir Yeşilçam fanatiği ” olarak tanımlayan bir Yeşilçam sevdalısı. Aslen Zonguldaklı olan Engin Karagülle‘nin yurtdışındaki yaşamı onu Yeşilçam‘dan kopartmamış tam tersine daha sıkı bir bağ ile bağlamış gibi. Bugün Istanbul’da pek çok Yeşilçam yıldızının çok yakının da oturmasına rağmen ve ellerindeki imkanlara rağmen haber ve röportaj yapmak için sadece “google“dan faydalanan gazetecileri düşününce Engin Karagülle‘nin yaptığı amatör çalışmanın kopyala yapıştır yüzlerce haberden daha değerli olduğunu düşündük.

Aşağıda Engin Karagülle ile kısa bir söyleşi yaptık ve Yavuz Karakaş ve Ekrem Gökkaya ile yaptığı buluşmalarda çektiği videolara yer verdik. Ayrıca yazının sonunda bir de fotoğraf galerisi var.

engin karagülleVideoları görünce siteye eklemek istedim ama önce sizi kısaca tanıyalım.

Ben Belçika’da ikamet eden ve tam bir Yeşilçam fanatiği olan kendi halinde biriyim, Zonguldaklıyım

Yeşilçam emekçileri ile söyleşi yaparak video çekmeyi neden istediniz?

Yeterli senelik izinim olsa senede sırf sanatçılarımmla ilgilenmek icin birkaç sefer Istanbul’a gelesim var. Geçen sene Ekrem Gökkaya, Türkan Şoray, Göksel Arsoy ve Yavuz Karakaş abimle görüştüm. İzinlerimde sırf İstanbul’da yatan merhum olmuş sanatçılarımızı ziyaret edebilmek ve dua edebilmek icin memleketimden once Istanbula giden biriyim. Ondan sonrada yaşayan ve hayatta kalmış az sayıdaki emekçilerimizin izini sürmeye çalışırım İstanbul Burhaniye’de oturan arkadaşımla birlikte.
Bir de mesela Istanbula yorgun argın akşam saatlerinde indim, ertesi gün erkenden kalkıp Eyüp’te alışveriş merkezine gidip saatlerce Türkan hanımı bekledim ortada
şimdi imzali bir kitabım var.

Ekrem Gökkaya dışında kimlerle videolu görüşme yaptınız?

Tabki var hatta şu anda Yavuz Karakaş abimin videosu yükleniyor

Bunları paylaşmanız çok güzel, sanırım kabirleri de ziyaret ediyorsunuz.

Benim ziyaaret ettiklerim temizdi, özel ilgi vardi hepsinede. Sadece Mürvet Sim teyzeminki perisan haldeydi ve Osman Fahir Seden’inki.
Onlara birsey yapamadım

engin karagülle 2Bu çok özel birşey bugün istanbulda oturan bir gazeteci haber yapmak için kalkıp 1 satlik yolu gitmek yerine internetten kopyala yapıştır yapıyor. Siz bir hayran olarak sevdiğinizin peşine düşüyorsunuz.

Yeşilçam benim herseyim, sadece onları oturduğum yerden filimlerini izlemekle kalmak istemiyorum. Herşeyden önce gidip kendilerine teşekkür etmek istiyorum ve birseye ihtiyaci olup olmadıklarını sormak istiyorum.

Cüneyt Arkın 2004 yılıda Belçika’ya konferans vermeye geldi alkol ve uyusturucunun zararları hakkında. Konferans bana tam 130 km uzaklıktaydı, sabırla konferans günlerinin gelmesini bekledim ve bir arkadaş bulup gittim,o zamanlar gps olmadığı için şehri karış karış ettim salonu bulabilmek icin, ve tam geri dönmek üzereyken binayı buldum ve pek çok fotoğrafını çektim.

Gerçekten sizin için oldukça değerli Yeşilçam.

Bakın ben isten gelip uyumadan once mutlaka bir Yeşilçam filmi açarım,ve onların sesleriyle uyuyakalırım sonra uyandığımda elbiselerimi giyinceye kadarda yine izlerim.

Bir de bende kimsede olamayan ve sadece kendime ait olacak çok özel video var 1 saatlik, 2002 yilina ait Kemal Sunal abimin anne ve babasina ait ve Bağlarbaşı’n daki kendilerinin kaldıkları evde çekilmiş. Mustafa amcayı 2007 yılınnda kanserden kaybettik, Mustafa Sunal’ı yani…

Engin Karagülle’nin videoları:

gokkayakaragulle banner

karagulle karakasvideo banner

üzerlerine tıklayarak büyütebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir