Murat Özkan’ın Gardrop Fuat T shirt’ü satışa çıktı!

gardrop fuar ts banner

Beklediğimiz Gardrop Fuat T shirt‘ü geçtiğimiz ay satışa sunuldu. Biz de tasarımcısı Murat Özkan‘la kısa bir söyleşi yaptık.

T shirt’ü buradan alabilirsiniz: http://www.basmatik.com/mawa/i/2711

T shirt'ün görünüşü
T shirt’ün görünüşü

Neden Gardrop Fuat?

Türk Komedi Sinemasında ana karakter kadar başarılıdır yan karakterler. Açıkçası ana karakter ile aralarında hiç bir fark yoktur benim için bu yan karakterlerin. Özellikle Natuk Baytan‘ın yaratmış olduğu, isimleri bile çok ince düşünülmüş bu yan karakterlerin hepsine hayranım ve ayrı bir sevgim var. Üstad Ünal Gürel‘in canlandırdığı Gardrop Fuat karakteri de bunların en başında geliyor benim için. Karakterin tipi, mizacı, muhteşem oyunculuğu bir yana isminin okunuşu, yazılışı, akılda kalıcılığı apayrı bir marka sanki. E bu markanın da tasarımını yapmamak olmazdı diye düşündüm. Mesela Marmara Kazım‘da aynı akılda kalıcılığa ve söylenişteki ahenke sahiptir bana göre. (İkinci tasarım için de tüyoyu vermiş oldum)

İleriki günlerde farklı yeşilçam kahramanlarının tasarımlarını görebilecek miyiz?

Tabi ki. Gardrop Fuat tasarımını yaparken o kadar keyif ve olumlu tepkiler aldım ki devamının gelmesi kaçınılmaz oldu benim için. Zaten şu anda biten ve kısa süre içinde basılacak olan bir başka tasarım daha hazırda bekliyor. İlerleyen zamanlarda kesinlikle devamı gelecek bu karakterlerin.

Senin en sevdiğin oyuncular kimler? Mesela senin için özel olan yeşilçam filmleri hangileri?

Tartışmasız en başta Kemal Sunal. Cüneyt Arkın, Öztürk Serengil, Sadri Alışık, Şener Şen, Münir Özkul, Erol Taş diye devam eder upuzun listem. Ama ilk sorunun cevabında da belirttiğim gibi yan karakterlere de ayrı bir hayranlığım vardır özellikle Yeşilçam Komedi sinemasındaki. Ünal Gürel, Dinçer Çekmez, Turgut Özatay, Yadigar Ejder, Macit Flordun, Süheyl Eğriboz… diye uzar gider bu listede. Yeşilçam’ın tüm filmlerini çok severim ama benim için özel ve öncelikli olanlar komedi filmleri ve Natuk Baytan eserleridir.

Aslında çok zor bir işe girişiyorsun biliyorsun ülkemiz taklit cenneti yaptığının ardından kuşkusuz bunun çakmaları da çıkacaktır bu konuda ne düşünüyorsun?

Birebir tasarımı ve fikri kopyalamadıktan sonra Yeşilçam’ı seven her çizer ve tasarımcı bu tür tasarımlar yapmalı bence. Yani mesela Gardrop Fuat üzerine başka başka tasarımlar olmalı mutlaka. Neyseki son zamanlarda bu tür tasarımlar yapmaya başladı Türk çizerlerimiz, çoğunu takip ediyorum severek. Mesela Aykut Aydoğdu var çalışmalarını büyük keyifle takip ettiğim. Yine hepimizin bildiği yeşilçam uyarlaması minionları yapan Selahattin Birgül var. Bu tür çalışmalar gördükçe ben çok seviniyorum eminim siz de seviniyorsunuz. Umarım daha fazlasını görmek dileğiyle.

Sinematik Yeşilçam’a sonsuz teşekkürler.

Söyleşi: Utku Uluer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir