Bunları biliyor muydunuz? Playboy’a soyunan ilk Türk

seher seniz banner

Bazı kaynaklarda yer alan Sıla Şahin, Playboy‘da yer alan ilk Türk değildir. Orijinal Playboy‘a soyunan ilk Türk Seher Şeniz‘dir. Playboy‘un hangi sayısında yer aldığına dair araştırmalar yapmamıza rağmen bu bilgilere ulaşamadık. Ayrıca ne bu pozları bulabildik ne de bunların örneklerine ulaşabildik. Önümüzdeki günlerde bu bilgilere sizlerinle de yardımıyla ulaşmayı ümid ediyoruz…

22Yeşilçam’da yer alan dansözlerin pek çoğunun sonu ya hazin olmuştur ya da manevi yönden farklı yönlere kaymışlardır. İçlerindeki en ünlülerinden Seher Şeniz 14 Mayıs 1992’de , İstanbul Nişantaşı’ndaki evinde  bazı gazetelrde yazılanlara göre “100 küsur sentetik morfin hapı ve iki şişe viski içerek” intihar etmişti.

Pırıltılı bir kariyer başlangıcı olmuştu. Seyyal Taner‘in de katıldığı hem de 3. olduğu yarışmada 1965′te Türkiye Plaj Güzeli seçilmişti. 1966 yılında da Türkiye Güzellik Yarışması’na katılmış ama ikinci seçilmişti.

Genç yaştan itibaren Yeşilçam’a adım atan Seher Şeniz güzelliğiyle ve çekiciliğiyle kısa zamanda Vamp kadınlar arasında yer aldı. İlk filmi Kelle Koltuk‘ta idi.  80lerin ortasında Paris’e geçti. Zaten artık filmlerde de yer almıyordu. Paris macerası 1984′ten 1989′a kadar sürdü. Bu süre içinde Paris’in en moda striptiz kulüplerinde çalıştı vegayrimenkul yatırımları oldu… Bu güzel oryantalimiz 1989‘da Istanbul’a geri döndüğünde Yeşilçam‘da yer alamadı bir süre yine dansçı olarak devam etti. Sonunda yaşadığı bunalımdan kurtulamadı…

 

4 thoughts on “Bunları biliyor muydunuz? Playboy’a soyunan ilk Türk

  1. Bu fotoları bulamazsınız çünkü hiç olmadılar. Bu koca bir internet yalanı 🙂 Playboy’ da fotoğrafları yayınlanan ilk Türk Nejla Ateş’ tir. Ve bu fotolar Playboy’ un Şubat 1955 orijinal Amerikan sayısında yayınlanmıştır. Nejla Ateş o zamanlar – Seher Şeniz, Özel Türkbaş gibi isimlerden çok çok önce – namı yurtdışına yayılmış, özellikle de Amerika’ da çok beğenilen ilk oryantal pin-up güzelimizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir