Parla Şenol – Tayyip Erdoğan’a çok bozulduğumu hatırlıyorum

parla-senol-basbakan_352164

Oyuncu Parla Şenol 40 yıl önce düzenlenen şiir yarışmasında yarıştığı Recep Tayyip Erdoğan’a yenilerek, ikinci oldu. O yarışmanın anılarını anlatan Şenol, Erdoğan’ın yarışmada şiir okumasını beğenmediğini ve yarışmayı kazanınca çok bozulduğunu söyledi. Yeşilçam’ın zeki çocuk oyuncusu Parla Şenol’un yolu 40 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan’la kesişti. Parla Şenol 1973 yılında Milli Türk Talebe Birliği tarafından Cağaloğlu’nda düzenlenen şiir yarışmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarıştı. Yarışmayı Recep Tayyip Erdoğan kazanırken, Parla Şenol ikinci oldu. Hoş tesadüf Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatının bilinmeyenlerini anlattığı Ustanın Hikayesi isimli belgeselde ortaya çıktı.

parla-senol_314870Sanatçı Parla Şenol ise, 40 yıl önce yaşananları tebessümle dile getirdi.Yarışmaya katıldığında 17 yaşında olduğunu belirten oyuncu Parla Şenol, “73 ya da 74 senesinde olması lazım. Okuldan bir şiir yarışmasına katılmamızı istediler. Diğer şubelerden 2 kişiyle birlikte 3 kişilik bir ekip kuruldu. Yanlış hatırlamıyorsam yarışma Milli Türk Talebe Birliği’nde yapıldı. Gittik. Ben her zaman ki gibi şiirimi çok güzel okudum. Ama bir baktım başka bir okul birinci oldu. Çok bozulduğumu hatırlıyorum” dedi.

Başbakanın o yarışmada şiir okumasını beğenmediğini ifade eden Şenol gülerek, “Fakat bu gün geriye dönüp baktığımda hiç değilse başbakana geçilmişim diyorum” diye konuştu. “Bugün bir yarışma yapılsa kim kazanır diye düşündünüz mü sorusuna Şenol, “Hükümetin başbakanından söz ediyoruz bütün oylar ona gider” diyerek kahkaha attı. Erdoğan ile bir araya gelip şiir okumak istediğini ifade eden Parlo Şenol, yarışmada ikincilik kazandığı Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Otuzbeş Yaş” şiirini okudu. Şenol, şiir yarışmasında çekilen fotoğraf karesini de kamuoyuyla paylaştı. (Milliyet)

Sabah’ın biraz da taraflı olarak verdiği haberde ise: Parla Şenol, Tayyip’in birinci kendisinin ikinci olduğu şiir yarışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yarışma 1973-74 yıllarında Milli Türk Talebe Birliği tarafından Cağaloğlu’ndan düzenlenmişti. Okullar üçer öğrenci ile temsil ediliyordu. Ben Cahit Sıtkı Tarancı’nın 35 Yaş şiirini okumuştum. Kaç senelik sinema oyuncusu, şarkıcı olarak katıldığım yarışmada ikinci olduğum açıklandığında içten içe jüriye çok kızmış, bu durumu gururuma yedirememiştim. Şiiri, çok güzel ve etkileyici bir şekilde okuduğumu düşünüyordum ve kesinlikle kazanmayı bekliyordum. Birinci olan ise, şimdi hangi şiiri okuduğunu hatırlamıyorum ama kahramanlık dolu bir şiir okumuştu. Evet kabul ediyorum, coşkulu bir şekilde okumuştu şiiri, ama gene de ben kazanmayı hak ettiğimi düşünüyordum. Şimdi, Usta’nın Hikayesi belgeseli yayınlandıktan sonra artık içim biraz daha rahat. Hiç olmazsa beni geçen talebenin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu öğrendim. Hiç değilse Başbakan’a geçilmişim.”

“Hem okulla hem de bireysel olarak katıldığımız yarışmada İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Tayyip Bey birinci, şimdi artık var olmayan bizim okulumuz Gayrettepe Site Koleji ve ben ikinci, Üsküdar Amerikan Kız Koleji ise üçüncü olmuştu.”

2683374286parla-senol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir