Sinematik Anket: Yeşilçamın en iyi masal filmi hangisidir?

masallar ve yesilcam banner-1

Bir süreden beri, Utku Uluer ve Sedat Akkurt‘un hazırladığı Yeşilçamın en iyi masal filmi teması üzerine bir anket yapıyoruz sitemizde. Bugüne kadar 600‘ün üzerinde oy kullanılan anketimizi Mayıs ayının sonunda sonlandıracağız. Anketimizde Keloğlan ve Ali Baba ve Kırk Haramiler filmleri kıyasıya bir çekişme içerisinde anketimiz devam ediyor.

images (1)Bir varmış bir yokmuş diye başlar masallar. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevitine diye biter. Masallar sinemayada uyarlanır önce hollywooda sonra Yeşilçam’da masalların o sihirli dünyası beyazperde de çocuklar kadar büyüklerinde ilgisini çeker. Yeşilçam’ın ilk masal uyarlamalarını ellili yıllarda Lütfü Akad usta çeker: Tahir ile Zühre. Bu ünlü Türk masalından sonra Sami Hazinses‘in oynadığı Keloğlan filmi yapılır. Ama asıl masal furyası Zeynep Değirmencioğlu‘nun Pamuk Prenses filmi ile başlar ve peşpeşe masal filmleri çekilmeye başlar. Metin Erksan‘dan, Halit Refiğ‘e, Süreyya Duru‘ya kadar pek çok usta masal filmi çeker.

Malumunuz sinemamızda pek çok masal filmi çekilmiştir. Biz de Sinematik Yeşilçam olarak bu filmleri incelemeye başlıyoruz. Sizler için bu filmlerden bize göre en önemlilerinden mini bir liste yaptık. Bu filmlerın en iyi örnekleri ile olurşturduğumuz anketimizdeki bu masal fılmlerinin en iyisi sizce hangisidir?

Yeşilçamın en iyi masal filmi hangisidir? (SON DURUM – Toplam oy verenler: 608)

Keloğlan (30%, 184 )
Ali Baba ve Kırk haramiler (28%, 169 )
Pamuk Prenses ve 7 cüceler (15%, 93 )
Adsız Cengaver (11%, 69 )
Şehzade Sinbad Kaf Dağında (5%, 32)
Külkedisi (5%, 30)
Ayşecik ve Sihirli Cüceler (3%, 17 )
Ferhat ile Şirin (3%, 15 )

c70e69dbkeloglan-rustu-asyali-1971-82-dk_107056-20720_640x360

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir