Mehmet Volkan Çomak’tan Vahşi Kan Animasyonu

Mehmet Volkan Çomak, Sinematik Yeşilçam‘a katkıda bulunan gizli kahramanlardan birisi. Okuldaki mezuniyet projesi için Çetin İnanç ve Cüneyt Arkın işbirliği olan Vahşi Kan filmini seçmiş ve film temalı kısa bir animasyon filmi hazırlamış.

Önce Mehmet Volkan Çomak‘ın hazırladığı kısaVahşi Kan animasyonunu aşağıda izliyebilirsiniz. Ayrıca  Mehmet Volkan ile projesi üzerine yaptığımız mini söyleşiyi de hemen aşağıda okuyabilirsiniz…

vahsikan from Mehmet Volkan Çomak on Vimeo.

vahsi kan afis-Proje nasıl ortaya çıktı?
Hacettepe Üniversitesi Grafik Bölümünden bu yıl mezun olacaktım ve her mezun olacak öğrenci gibi benim de bir mezuniyet projesi yapmam gerekiyordu. Aklımda Tarkan filmlerinden herhangi birisiyle ilgili bir şeyler üretmek vardı. Bu düşünce kafamda gidip gelmekteyken bir arkadaşımla, Çetin İnanç efsanesi olan Vahşi Kan filmi üzerine muhabbete girdik. Birden aklıma yabancıların Dünyayı Kurtaran Adam‘a duydukları ilgi geldi. Adamların, lm için ciddi anlamda uğraşa girmeleri beni birazcık gaza getirdi. Çünkü bırakın Vahşi Kan‘ı, dünyada iyi kötü seyirciye sahip ve Türk Sineması dendiği zaman ilk akla gelen lmlerden olan Dünyayı Kurtaran Adam filmini bile ülkemizde henüz sahiplenen tasarımcılar yoktu. Ben de kendi çapımda bana düşen görevi yapmak istedim ve daha önce bu kadar detaylı şekilde uğraşmadığım animasyon alanında, projemi oluşturmaya karar verdim.

-Neden çoğu kişi tarafından çöp, kötü ve 2. sınıf olarak nitelendirilen Vahşi Kan’ı seçtin?

Filmi ilk olarak üniversite ikinci sınıfta izlemiştim.İzleme nedenim de internette gördüğüm, filmin son sahnesi olan, Cüneyt Arkın-Oktar Durukan hesaplaşma sahnesiydi. Oktar Durukan‘ın, acınası durumda olup da insan öldürdüğü zaman keyif duyan, hayatını sadece Rıza’nın (Cüneyt Arkın) ölümüne sergi vahsi kin 2adamış kötürüm kötü adam rolündeki gerçekçiliği ve Hüseyin Peyda‘nın özellikle sinirlendiği sahnelerdeki muhteşem oyunculuğu beni bu filme bağlamıştı. Tabi bu iki usta oyuncuya sesiyle başka boyut kazandıran Dinçer Çekmez ve Sadrettin Kılıç‘ı ihmal etmemek lazım. Bu çalışma başkası tarafından gerçekleştirilmiş olsaydı, ben yine de Vahşi Kan‘a ait bir şeyler yapardım.

Çünkü benim için gerçekten değerli bir film. Sinemadan anlamadığımı düşünenler olabilir ama bu film olmasaydı ben bu tarz bir işe kalkışamazdım. Filme olan hayranlığım karşıma çıkabilecek her türlü sıkıntıyı aşabilme gücü verdi bana. Başka bir lmle uğraşsaydım, belki de işin içinden çıkamayacaktım.
-Yaşadığın zorluklar oldu mu?
Bu tarz animasyonlar ekip işidir. Koskoca işi tek başıma halletmeye çalıştığım için zorluk çektim. Proje yetişsin diye bir çok sahneyi kullanamadım. Emel Tümer‘ i ve Cüneyt Arkın‘ ın hazırladığı; gökten yağan kazıklarla, havada uçuşan füzemsi ağaç dallarınıçıkarmak zorunda kaldım.
-Ne kadar sürede tamamladın?
Projeye normalde ilk dönem başlamam lazımdı. Aklımda bir iki sahne yapmak olduğu için iki haftada falan hallederim diye düşünüyordum. Sahneleri oluşturmaya başladıkça kurgu için gerekebilecek birkaç sahne daha hazırlamam gerekti. Sonra bazı yerler eksik oldu falan derken işin ciddi bir animasyon filmi olması gerektiğini anladım. Bunu anladığımda iki buçuk ayım kalmıştı. Her şeyibir yana bırakıp iki buçuk
ay sadece bu işe odaklandım ve zor da olsa bitirdim.

sergi vahsi kin 1

mehmet volkan comakMehmet Volkan Çomak Kimdir?
Ankara’da doğdum. Hacettepe Üniversitesi Grafik Bölümü mezunuyum.
Bilinçli olarak Türk Sinemasıyla tanışmam, on-on bir yaşlarımda abimle beraber babamın kitaplığındaki Fantastik Türk Sineması ve Erotik Türk Sineması kitaplarını okuyarak başladı. Şanslıydık ki aynı dönemler Digitürk’ün SinemaTürk kanalında bu lmlerin bazılarını izleyebildik. Bu sayede bir çok filmi ve karakter oyuncusunu tanıma fırsatı sağladık. Zaman içerisinde bu bir tutkuya dönüştü ve bu tutku giderek arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir