Ekrem Gökkaya ile Yeşilçamlı Yıllar – 3

metinerksan
Tanıdığım bütün rejisörler arasında çok değerli ağabeylerim , kardeşlerim olmuştur, bir numaraya koyacağım insan rahmetli Metin Erksan ağabeyimdir. Çok zor bir insandı ama benim en kolay çalıştığım rejisördü.

Hele Şeytan adlı filmde Ankara’dan gelen konservatuvar mezunu ve hocaları olan tüm oyuncuları (benim sahnelerim çekilirken ) sıraya dizip “oyuna bakmayın Ekrem gibi düz oynayın” demesi beni hem utandırmıştı hem de hafiften gururlandırmıştı. Gözleriyle gülen, hayata istihza ile bakan ve filmlerde starların ismi değil bu bir Metin Erksan filmidir diye yazdıran ilk Türk rejisörüdür. Nurlar içinde yat sevgili ağabeyim.

isyankar ekrem gokkaya sahnesi-1

Müslüm Gürses 1979 yapımı İsyankar filminden

Müslüm Baba “Ben Bir Emekçiyim Arkadaş Sense Pezevengin Tekisin” sözünü söylemişti ama gelin görünki kamera arkası öyle değildi. Müslüm çekimi en az 5 kere durdurarak, ben ağabeyime bu lafı söyleyemem dedi. En sonunda be devreye girdim,israr ettim,öyle söyledi.

Filmde gazino sahibini oynuyordum. Yıllarca sömürdüğüm ve yaşlandığı için yaşlı bir şarkısıcı kadını uzaklaştırıp Müslüm’ü gazinoya almak istiyordum. O da rol icabı, kadına acıdığı için işi kabul etmeyip bana küfretmesi gerekiyordu. Rejisör motor diyor ama Müslüm yanıma kadar geliyor tama ağzını açıyor suratıma bakıyor ve saygı duyduğu için bu lafı bana söyliyemeyeceğini söylüyordu. Müslüm çok hisli ve çok saygılı bir insandı.Bu lafı söyledikten sonra çok kere özür diledi,ben de rol icabı böyle şeyler olur diye onu teselli ettim.

Filmdeki sahneyi aşağıda izleyebilirsiniz:

horosan ekrem gokkaya cuneyt arkin

En az 50-55 yıllık bir film.HORASAN’IN 3 ATLISI filmi olsa gerek……RAHMETLİ NATUK BAYTAN AĞABEY, RAHMETLİ FARUK PANTER VE FİGEN SAY, CŪNEYT ARKIN, TUNÇ ORAL, EKREM GÖKKAYA, YILMAZ KÖKSAL. Cüneyt Arkın’ın ilk avatür filmlerinden birisi belki de birincisidir.

sahte kabadayi ceket

BU ELBİSEYİ KEMAL SUNAL SAHTE KABADAYI FİLMİNDE KULLANMAK ÜZRE BEN ALMIŞTIM.O FİLMİN YAPIM YÖNETMENİ İDİM.

ekrem gokkaya 646

Sinema arşivlerinde bile bulunmayan özel arşivimden. İrfan Atasoy‘un ve zannederim Erdo Vatan‘ın ve Hamiyet Yankı ile çevirdiğim ismini hatırlayamadığım bir filmin resmi.Çok acı hatırası vardır.Hem cambazlık yapan hem dublörlük yapan Metin Yankı‘nın da rol aldığı fakat gece pavyonda gösteri yaparken yere çakılarak öldüğü filmdir. Allah rahmet eylesin Babaları da cambazdı gece kluplerinde program yaparlardı. Semiha ablaydı zannediyorum sonra Metin geliyordu. Metin tek erkek çocuklarıydı. Babaları değil Semiha’nın ağabeyi Metin öldü. Babalarının adı Muammer idi. Pavyonda çalışırken Metin yere çakılarak İlkyardım Hastanesine kaldırıldı, Dr.Doğan Bilge başhekimdi, hastaneye koştum kollarımızda öldü.

derya arbas

YEŞİLÇAMIN DÖRT YAPRAKLI YONCASI DAHİL YÜZÜ EN GÜZELİ KAYITSIZ ŞARTSIZ DERYA ARBAŞTI. RESİMLERİ KENDİNİ HİÇ YANSITMIYOR.SİNEMAYA GİRMEDEN ÖNCE DAHİ KIZCAĞIZ DOLAŞIRKEN PEŞİNDEN KADINLI ERKEKLİ GURUPLAR GELEREK SANKİ BİR DÜNYA HARİKASINA BAKIYORMUŞCASINA TAKİP EDERLERDİ. MELEZLER GÜZEL OLUR DERLER BU DÜNYANIN EN GÜZEL MELEZİ İDİ.TANRININ ÇOK BOŞ OLDUĞU BİRGÜNDE YARATTIĞI.

ekrem gokkaya sunal arkın dundar kılıc

DÜNDAR KILIÇ‘IN ÇOCUKLARI CENK VE ERGUN’UN SÜNNET DÜĞÜNÜNDE…VATAN CADDESİ LUNA PARK…OSMAN KAVRAN‘IN GAZİNOSU..

Benim en mutlu günlerimmiş.Rahmetsiz Raşit,rahmetli Yahya Kılıç(patronumuz,rahmetli Dündar Kılıç'ın ağabeyi),rahmetli Natuk Baytan ağabeyim,rahmetli Kemal Sunal kardeşim ve ismini hatırlayamadığım çok sevdiğim,kabadayılardan bir ağabeyim..
Benim en mutlu günlerimmiş.Rahmetsiz Raşit,rahmetli Yahya Kılıç(patronumuz,rahmetli Dündar Kılıç’ın ağabeyi),rahmetli Natuk Baytan ağabeyim,rahmetli Kemal Sunal kardeşim ve ismini hatırlayamadığım çok sevdiğim,kabadayılardan bir ağabeyim..

YEŞİLÇAMDA HEM KAMERA ÖNÜNDE HEM KAMERA ARKASINDA ÇALIŞMIŞ AYRICA LABRATUARLARDA KOPYELERIN BAŞINDA BULUNMUŞ AFİŞ LOBİ FOTOĞRAFLARINI MATBACILARLA BERABER DİZAYN ETMİŞ 32 FİLMİN ANKARAYA BİR KOPYEYLE GİDEREK SANSÜRLERİNİ YAPTIRIP FİLMLERİN ISTANBULDA OYNADIĞI SİNEMALARDAN AYNI AKŞAMI HASILATLARINI ALMIŞ VE DİĞER BÖLGE İŞETMECİLERE GÖNDERİLEN KOPYE VE HASILATLARINI TESPİT ETMİŞ FİLM SENARYOLARI YAZILIRKEN SENARİSYLERLE BERABER ÇALIŞMIŞ FİLMLERİN ÇEKİMİ SIRASINDA DA BİR KOORDİNATÖR OLARAK BULUNMUŞ KADRO TESPİTİ YAPAN YEŞİLÇAMDAKİ TEK İNSAN BENİM PATONLARIM SİNEMADAN HİÇ ANLAMIYAN ÜNLÜ KABADAYI DÜNDAR KILIÇ VE ABİSİ YAHYA KILIÇ DI BAŞKA FİRMALARDA BENİM YAPTIĞIM İŞİ EN AZ ON KİŞİYLE HALLEDERLERDİ BUNU YEŞİLÇAMDA YAŞIYANLARA SORABİLİRSİN MEMDUH ÜN ABİMİZ YAŞIYOR ÖĞRENEBİLİRSİN YILLAR ÖNCE YAZMAYA BAŞLASAM HAFIZAM DAHA GENÇKEN EN AZ 20 3O KİTAP OLURDU AYRIYETEN MAFYANIN İÇİNDEYDİM HERTÜRLÜ ŞEYİ EVVELA YERALTI BİLİRDİ DALEVERELERİ VS VS. TÜM YEŞİLÇAM SEVENLER HATTA TÜM İNSANLAR HAYRAN OLDUKLARI ŞÖHRETLERİN KENDİLERİNDEN HİÇ FARKLARININ OLMADIĞINI BİRAZ YAPTIKLARI İŞTEN DOLAYI ŞANSLI OLDUKLARINI GÖRECEKLER

ekrem gokkaya film icabi kotu adam

Annem sinemaya gidemiyordu.Neden biliyor musunuz? Halk ben kötü adam olarak perdede görününce anasına bilmem ne ettiğimin herifi, yine birşeyler karıştıracak dedikleri ve bol bol küfrettikleri için…

 

Yazan: Ekrem Gökkaya 2013/2014

Düzenleme ve derleme: Utku Uluer

Not: Yazılar, Ekrem Gökkaya tarafından çeşitli tarihlerde facebook üzerinde yazılmıştır. Sitemiz tarafından arşivsel değeri olan bilgiler ve resim altı yazıları Ekrem Gökkaya’nın bilgisi dahilinde derlenmiştir. Fotoğraflar Ekrem Gökkaya’nın arşivindendir diğer kolaj görseller ise bizim tarafımızdan hazırlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir