Volkan Saraçoğlu vefat etti

volkan saracoglu 014373

İnternet yaygınlaşıyor ancak iletişim iyileşmiyor tam tersine çoğu sefer daha bozuluyor… Bu sefer iletişimin faydaalrından acı bir haber için faydalandık.  Değerli oyuncu Volkan Saraçoğlu hayatını kaybetti. 60 yaşındaki sanatçının ölüm haberini Merih Fırat Twitter hesabından duyurdu ve maalesef Volkan Saraçoğlu’nu 5 gün önce kaybetmemize rağmen bugün haberimiz oldu.

Volkan SaraçoğluEnis Fosforoğlu tiyatrosunda Suna Keskin ve Enis Fosforoğlu ile sahneyi paylaşırken izlemiştim ki daha çocuk yaşta bana tiyatro sevgisi aşılayanlardandı. Ölümü üzerine basın ve haber alma kaynakları hakkında sitemlerimiz olacaktır ancak asıl üzücü olan sanatçılarının sanatlarını yapma adına geçtikleri zorlu süreç. Volkan Saraçoğlu‘da kendisini tiyatroya adamış ve tiyatrodan aldığını tiyatroya veren oyuncuların başında geliyordu. Volkan Saraçoğlu’nun o gülümsemesi hep aklımda kalacak güle güle ve teşekkürler (Utku Uluer)

Tiyatro sanatçısı Sinan Bengier, Facebook sayfasından yazdığı notla yakın arkadaşı Volkan Saraçoğlu’na farklı bir şekilde veda etti. Bengier, “Kardeş mekanın cennet olsun, kahkahaların kaldı yadigar” notuyla usta oyuncunun fotoğraflarını paylaştı.

Volkan Saraçoğlu kimdir?

Volkan Saraçoğlu, Erzincan’da doğdu. Liseyi Erzincan’da bitirdi.1971 yılında İstanbul Maçka teknik makina bölümünden mezun oldu ve aynı yıl “Bir Demet Tiyatro” programı ile Uygur tiyatrosu ve çeşitli televizyon dizilerin de rol alan sanatçı, 2007 yılında Sinan Bengier ve Ayberk Atilla ile kendi tiyatrosunu kurdu.  Ayrıca kendi yazdığı “insanın içi iğneli fıçı” adlı oyunu bir yıl oynadılar. Tv’de bir dönem Star Tv’de kült olmuş dizilerden Bir Demet Tiyatro‘da Numan karakteriyle hafızalara kazınan bir oyuncuydu.

Saraçoğlu, Burcu ve Burçak adlı iki kız babasıydı. Yaklaşık 2 yıldır kalp yetmezliği ve akciğer kanseri tedavisi gören Saraçoğlu’nun cenazesi, yarın Bayrampaşa Merkez Camisi’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir