FATİH’İN FEDAİSİ KARA MURAT filminin Teaser’ı yayınlandı

unnamed

Açıkcası bazı filmlerin yeniden çekilmesinin çok faydalı olmayacağını düşünenlerdenim. Karaoğlan gibi bir filmin gişe sorunu yaşamasını buna bağlıyorum. Tarihimizde farklı kişiler farklı hikayeler bulmak yerine Cüneyt Arkın tarafından canlandırılmış ve onun adıyla özdeşmiş bir kahramanı yeniden canlandırmak çok mantıklı gelmedi bana.

Şunu iddia ediyorum ki bu film başka sıfırdan bir kahraman yaratmak istese daha fazla ilgi görecektir. Ama Superman ve Örümcek adamı defalarca yeniden beyazperdeye taşıyan büyük abi hollywood’tan aşağı kalmaması gereken sinemamız bir kaç yıl önce Kara Murat‘a el atmıştı ama Kara Murat Mora’nın Ateşi sebebini bilmediğimiz bir nedenden dolayı ertelenmişti.

1287_3 (1)

Kara Murat filminde Cüneyt Arkın‘a gönderme yapılıp yapılmdığını da merak ediyorum. Sonuçta tarihi bir kişilik olduğu için farklı bir şekilde ele alınması gerektiği savunulabilinir. Yine umarım Cüneyt Arkın ile karşılaştırma noktasında bir tanıtım yürütülmez.

Yeniden çekilmesini mantıklı bulmasam da böyle filmlerin çekilmesi kısır döngüdeki sinemamız için gerekli bence. O yüzden filmi ele alıp değerlendimekte önemli. Başrollerini Fatih Usta, Nefise Karatay, Bülent Keser, Şükran Çağman, Cem Baza, Kaan Erkam gibi isimlerin yer aldığı film 15 ocak 2015 tarihinde vizyona gireceğini açıkladı. (Utku Uluer)

Aşağıda filmin Teaser’ını izleyebilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir