Cüneyt Arkın ve Yılmaz Güney – Kralın Halinden Kral Anlar !

Yılmaz Güney vs Cüneyt Arkın ses dergisi Kralın Halinden Kral Anlar

Kralın Halinden Kral Anlar

Yeşilcam da avantur sineması 1950lı yılların sonunda başladı. Avantür sinemasının ilk starları Turhan Seyfioğlu ve Ayhan Işık idi. O yıllarda birbirlerine rakip olmalarına rağmen birlikte aynı filmde de oynadılar üstelik hatırladığım kadarıyla üç filmde birlikte oynadılar. Altmışlı yıllara gelindiğinde avantür sineması daha fazla yer almaya başladı Orhan Günşiray, Eşref Kolçak ve Göksel Arsoy gibi isimler bu filmlere yöneldi . Yılmaz Güney de avantür filmler ile başladı ve yetmişli yıllara kadar devam etti.

Ona çirkin kral dediler. Çirkin ama cesur mert anadolu genci rollerinde büyük başarı kazandı Cüneyt Arkın da romantik filmler den tarihî filmlere kayınca ve büyük şöhret olunca halk onları aynı filmde görmek istemiş ama bu hiç gerceklememişti. Bunu sinematik yesilcam da birlikte oynayamanlar yazımızda da anlatmaya çalışmıştık.


Cüneyt Arkın ile Yılmaz Güney in aynı karede iki fotografi var en çok bilinen bu fotograf. Burada yazılanlara göre Cüneyt Arkın ın fırtınalı yılları alkolün esiri olmuş eşi betül onu terketmiş ya içki ya ben demiş. İşte böyle bir gecede bir klüp te çekilen fotograf. Yılmaz da Nebahat Çehre’den boşanmış Fatoş Güney ile yeni bir hayata başlamıştı.

Kralın halinden kral anlar yazısı işte o günlerin haleti ruhiyesi ile yazılmış tarihî bir vesika olarak yesilcam tarihîndeki yerini alacak bir sayfa ve fotoğraflar (20 şubat 1971 tarihli Ses dergisinden)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir