Hakan Arslan – İllüstrasyonlarla Yeşilçam Portreleri Sergisi

illustrasyon yesilcamSinematik Yeşilçam olarak sevdiğimiz ve yakından takip ettiğimiz çizer Hakan Arslan’ın ” İllüstrasyonlarla Yeşilçam Portreleri ” sergisi, Kafa Dergisi ve Çağdaş Sanatlar Merkezi‘nin katkılarıyla 25 – 31 MAYIS 2015 tarihleri arasında Ankara’da sanatseverlerle buluşacak. Açılış ise 25 Mayıs 2015 Pazartesi Saat: 18.30’da.

Tanıtım bülteni ise şu şekilde:
Dünya sinemasına baktığımızda karakter oyuncularının özellikle de kötü adam – kadın rollerine bürünenlerin fazlasıyla sevildiğini söyleyebiliriz.

Alfred Hitchcock’un bununla ilgili güzel bir sözünü duymuştum: “Ne kadar başarılı kötü adam, o kadar başarılı film.”

Bu söz Yeşilçam sinemamızdaki karakter oyuncularının neden bu kadar sevildiğinin cevabı aslında ve gerçekleştirdiğim serinin- serginin de çıkış noktası diyebilirim. Çocukluğumdan beri izlediğim bu karakterlere ve oyunculuklarına hayranım çünkü bu karakterler içimizden, bizden biri. Bazen mahallenin kurnaz esnafı, bazen pencere dedikoducusu, çoğu zaman da zulmeden bir kabadayı…

Doğar, dövüşür, hile yapar, mutlu olur, mutsuz eder, kin duyar ve en önemlisi gerektiğinde ölmesini bilir. Bu yüzden herkesin sıkça gördüğü, ismini bazen hatırladığı ya da hiç bilmediği o karakterleri kendi çizgimle biraz yorumlayıp öne çıkartmak istedim, bir nevi hatırlatma ve anma oldu diyebilirim.”

yesilcam

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir