Dilek Mansur ‘dan Yeşilçam Çalışmaları

dilek mansur banner

Geçen ay İstanbul’daki Ekrem Gökkaya imza gününde arka fonda bulunan bir çizim ilgimi çekmişti. Genellikle Yeşilçam dönemi üzerine çalışan sanatçılar ilgimi çeker. Bu iş bir sevgi işidir çünkü.

Daha sonra Ekrem Gökkaya facebook üzerinden teşekkür ettiğinde çizerin kitap imza gününe dekatılarak hediye ettiğini gördüm ve ben de kendisiyle iletişime geçtim. Sevgili Dilek Mansur‘a başka çizimleri olup olmadığını sordum. Kendisi de onaylarsa bu çizimlere sitede yer vermek istediğimi belirttim o da bizleri kırmadı ve bazı çizimlerini yolladı. Bizlerede bu galeriyi derlemek kaldı.

ekrem gökkaya

Dilek Mansur’un çizdiği ve Ekrem Bey’e hediye ettiği resim 

Dilek Mansur kimdir diye merak ediyorsanız onu da bu vesile ile sizlerle tanıştırmış olalım:

dilek mansur 2Yeşilçam‘ı çok seviyorum,filmlerini müziklerini,oyuncularını,senaristlerini, yönetmenlerini, emeği geçen herkesi, iyiki varlar, iyiki varlarmış. Bende uzun zamandır aklımda olan filmlerdeki asıl kahramanların resimlerini çizmek istedim..

Hani şu ikinci planda kalan kahramanları yada bir zamanlar başrolde olanları, hani isimleri hiç anılmayan,yalnız bırakılan, cenazelerine bile kimsenin katılmadığı unuttuğumuz, unutulan o güzel insanları..ve kendi adıma da vefa borcumu ödemek istedim...”

Dilek Mansur, 1978 İstanbul doğumlu. Küçük yaşlardan beri başlayan resim sanatına ilgisi daha çok portre ve karikatür türünde yoğunlaşmış. Uzun bir süre tekstil sektöründe etiket grafikerliği üzerine çalışmış. Şimdilerde ise kişilere ve kurumlara özel logo davetiye afiş tasarımları yapmaktaymış. Kendisine işlerini paylaştığı için tekrar çok teşekkür ederiz.

Malumunuz internet üzerinde fikir ve sanat hırsızlıkları çok fazla o yüzden görsellere belli korumalar ve imza eklemek zorunda kaldık. Aşağıda Dilek Mansur‘un bazı çalışmalarınıderlediğimiz galerimiz aşağıdadır. Görsellerin üzerlerine tıklayarak görüntüleyebilirsiniz:

dilek mansur hkocyigit dilek mansur nkoksal dilek mansur pkutman23

yılmaz güney

dilek mansur tsoray dilek mansur sadri alışık cahide sonku kemal2014 belgindilek mansur anasit

NOT: BÜTÜN ÇİZİMLER DİLEK MANSURA’A AİTTİR… İZİNSİZ KULLANILAMAZLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir