Fantasturka 3.5 Programı Belli Oldu

filmarasi-fantasturka-1024x596

Ankara Kısa Filmciler Derneği tarafından dördüncüsü düzenlenen Fantasturka 3.5 ‘Türk İşi Fantastik ve Korkunç Filmler Festivali’ bu hafta başlıyor.

Fantasturka 3.5 7-8-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da Mithat Alam Film Merkezi’nde gerçekleşecek, 16-17-18 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Büyülü Fener Sinemalarında devam edecek. Bu yıl festivalde, son dönem Türk korku sinemasından film seçkileri, yönetmen söyleşileri ve paneller yer alacak.

Fantasturka 3.5 ile Korkunç Bir Festivale Hazır mısınız?

Fantasturka 3.5, 7 Ekim Çarşamba, Türk Korku Sinemasının ilk korku filmlerinden biri olarak kabul edilen DRAKULA İSTANBUL’DA filmi gösterimi ve Sinema Yazarı Burak BAYÜLGEN’in sunuşu ile açılacak. Akademisyen ve Yönetmen Tan Tolga DEMİRCİ’nin 2007 yılı yapımı GOMEDA filmi gösterimi ve festival danışmanları arasında yer alan Sinema Yazarı Ege GÖRGÜN moderatörüğünde söyleşi ile devam edecek. SenaristYazar Doğu YÜCEL, Senarist Barış ERDOĞAN ve Yönetmen Tan Tolga DEMİRCİ’nin katılacağı ‘Türk Sinemasında Korku’ paneli ile devam edecek.

8 Ekim Perşembe ise, Özgür BAKAR’ın 2015 yılı yapımı HELAK: KAYIP KÖY gösterimi ve söyleşi ile başlayacak. Türk Korku Sinemasının en üretken yönetmenlerinden birisi olan Hasan KARACADAĞ’ın 2013 yılı yapımı DABBE: CİN ÇARPMASI filmi gösterimi sonrasında festival danışmanı ve SİYAD yazarı Doç. Dr. Kaya ÖZKARACALAR moderatörlüğünde söyleşi gerçekleşecek. Mithat Alam Film Merkezi’nin, klasikleşmiş ‘Perşembe Söyleşileri’nde, Dünyanın ‘En Kötü’, ve ‘En Sıra Dışı’ yönetmenlerinden birisini ağırlayacak. Jet Rejisör Çetin İnanç kitabının yazarı Gazeteci Pınar ÖĞÜNÇ’ün moderatörlüğünde, DÜNYAYI KURTARAN ADAM filminin yönetmeni Çetin İNANÇ söyleşisi gerçekleşecek.

Fantasturka 3.5’un son günü ise Senarist ve Yönetmen Alper MESTÇİ’nin 2015 yapımı SİCCİN 2 filmi gösterimi ve yönetmen söyleşisi ile başlayacak. HTR2B: DÖNÜŞÜM gösterimi ve Osman Evre TOLGA söyleşisi ile devam edecek. İstanbul etabının kapanışı ise Metin ERKSAN’ın yönetmenliğini yaptığı Hollywood uyarlaması ŞEYTAN: THE TURKİSH EXORCİST filmi gösterimi ve sinematikyesilcam.com’dan Utku ULUER’in sunumu ile İstanbul etabı tamamlanacak.

11232012_909228979165755_4528476621428609492_n

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir