Yılmaz Köksal hayatını kaybetti

SÜLEYMAN TURAN VE YILMAZ KÖKSAL

Türk sinemasının ünlü isimlerinden Yılmaz Köksal tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yönetmen Nazif Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köksal’ın akşam 22.00 civarında vefat ettiğini dile getirerek, haberi ünlü ismin oğlundan aldığını dile getirdi.

Yilmaz KöksalYılmaz Köksal ile en son çalışan yönetmenlerden biri olduğunu kaydeden Tunç, “Rüya Peşinde, diye bir film çektim efsanevi oyuncuyla. Son bir yıldan bu yana, gençliğinde dublör kullanmadan çok tehlikeli hareketleri yapmasından kaynaklanan fiziki sıkıntılar içindeydi. Son bir yıldır hastanelerdeydi. Onun hareketli ve şakacı filmlerini seyrederken, gülüşlerimiz şimdi ağlayışa dönüşecek” ifadelerini kullandı.

Nazif Tunç, 76 yaşındaki sanatçının bir haftadır yoğun bakımda olduğunu aktararak, “Bizim için eşsiz bir oyuncu, vefalı bir dost, unutulmayacak iyilikler yapmayı seven bir insandı. Türk milletinin, Türk sinemasının ve ailesinin başı sağolsun” dedi.

YILMAZ KÖKSAL KİMDİR
Uzun süredir kanserle boğuşan Yılmaz Köksal, Türk sinema ve dizi oyuncusuydu. 15 Temmuz1939 yılında Kırşehir’de doğdu. İlkokulu bitirerek Osmaniye’den İstanbul’a geldi ve Tophane Sanat Enstitüsünde okudu. Bir süre gemilerde çalışarak Avrupa’yı dolaştı.
destan_yilmaz_koksal_sinematik1Tunç Başaran’ın sinemaya uyarladığı, Orhan Kemal’in “Murtaza” eserinde “Dubara” rolünü oynayarak sinema tarihine geçti.
Yılmaz Köksal uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu. 1965’ten 2005’e kadar 182 filmde oynamıştır. Birçok film senaryosu yazmıştır. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etti.
Boğuştuğu kanser hastalığı yüzünden 22 Ekim 2015 Perşembe günü hayatını kaybetti. Yılmaz Köksal 76 yaşındaydı.
Kaynak: milliyet.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir