Atilla Dorsay Efsaneler ve Renkler Sergisi

sergi görsel

Efsaneler ve Renkler Sergisi

Kadıköy’deki Saint Benoît Lisesinde, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Muriel Domenach’ın katılımıyla, Yeşilçam’ın 100. yılını anma etkinlikleri kapsamında, 22 Ekim Perşembe günü Atilla Dorsay’ın “Efsaneler ve Renkler” fotoğraf sergisinin açılışında okulun galerisinde ağırladı.

Türk sinemasının usta oyuncularının ve yönetmenlerinin portrelerinin sergilendiği ve aynı zamanda Atilla Dorsay’ın “Yeşilçam’dan 100 Portre” kitabının lansmanının da yapıldığı gecede, Selda Alkor, Filiz Akın, Suzan Avcı, Nebahat Çehre, Füsun Demirel, Sevda Ferdağ, Hülya Koçyiğit, Lale Mansur, Hale Soygazi, Türkan Şoray ve Gülsen Tuncer gibi isimler yer aldı.

Okulun basın bülteninden: “Saint Benoît Lisesi, Türk sinemasının Yeşilçam döneminin 100. yılını anma etkinlikleri kapsamında, kültür ve sanat aktiviteleri düzenlemeye devam ediyor. 22 Ekim – 30 Kasım 2015 tarihleri arasında, Türk sinemasının efsaneye dönüşen 50 oyuncusunun ve yönetmeninin dünyaca ünlü sinema yazarı Atilla Dorsay’ın gözünden portreleri, okulun galerisinde sergilenmeye başlayacak. Efsaneler ve Renkler fotoğraf sergisinin 22 Ekim Perşembe günü 19.30’da gerçekleşecek açılışında, Atilla Dorsay’ın “Yeşilçam’dan 100 Portre” kitabının lansmanı da yapılacak.”

sergi icerik efsaneler ve renkler

Portreleri sergilenecek 50 isimden oyuncu kategorisinde Selda Alkor, Filiz Akın, Suzan Avcı, Nebahat Çehre, Füsun Demirel, Sevda Ferdağ, Hülya Koçyiğit, Lale Mansur, Hale Soygazi, Türkan Şoray ve Gülsen Tuncer, yönetmen kategorisinde ise Engin Ayça, Reis Çelik, Aram Gülyüz, Erden Kıral, Ümit Ünal ve Derviş Zaim gibi yıldız isimler yer alıyor.

1960’lı ve 1970’li yıllarda, her yıl 300’e yakın film üretimiyle tüm dünyanın 5. büyük film üreticisi haline gelen Türk sineması, Yeşilçam dönemini yansıtan değerli yönetmen ve sanatçıların katılımıyla Saint Benoît Lisesi’nde anılacak. 

efsaneler ve renkler afis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir