Uzaklarda Arama – Türkan Şoray Yönetmen Koltuğunda

Türkan Şoray

Yönetmenliğini Türkan Şoray‘ın üstlendiği Uzaklarda Arama filminin vizyon tarihi belli oldu. 27 Kasımda seyirciyle buluşacak filmi bizlerde merakla bekliyoruz. Türkan Şoray‘ın 5. filmi olan yapımın senaryosunu ise Onur Ünlü‘ yazmış.  Milliyet gazetesine yaptığı açıklamalarda; ” Yıllardır yapmak istediğim, ama çeşitli nedenlerle hayata geçiremediğim onlarca hikayem var. Bu da onlardan biri. Yağmur hikayeleri bildiği için yapımcı olarak bunu seçti. Bu hikayeyi yıllar önce Atıf Yılmaz’la çekmeye karar vermiştik. 3 – 4 kez buluşup bu film üzerine konuşmuştuk. Şimdi biraz da Atıf Yılmaz’ın anısına bir film olacak bu. ” diye filmin hikayesini anlatan usta oyuncumuz  Filmin Fragmanını aşağı da izleyebilirsiniz.

2307 Türkan Şoray 2

Türkan Şoray ‘ın yönetmenliğini yaptığı 5. film

Daha önce Dönüş, Azap, Bodrum Hakimi ve Yılanı Öldürseler filmlerinde yönetmenlik koltuğunda oturan  Türkan Şoray çektiği son film olan Yılanı Öldürseler filminden 34 yıl sonra ‘Uzaklarda Arama’ filmini çekiyor. Filmde kızı Yağmur Ünal da yapımcı ve oyuncu olarak ilk sınavını veriyor… Ayrıca bu filmde başarılı olunursa sırada 3 – 4 projenin daha olduğu müjdesini vermiş Türkan Şoray ve bundan sonra yapacağı filmde oynama ihtimali olduğunu da sözleirne eklemiş.

uzaklarda-arama-sli
Çekimleri 8 haftada Muğla‘da gerçekleştirilen yapım 9 yaşındaki Yusuf’un ağzından anlatılacak. Filmin oyuncu kadrosunda Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Kaan Urgancıoğlu, Serkan Şenalp, Sevda Erginci, Ekin Türkmen, Elif Atakan, Pınar Göktaş, Fatih Al, Sema Keçik, Goncagül Sunar, Turgay Aydın ve Doğa Konakoğlu gibi pek çok ünlü isim yer alıyor.

Filmin Fragmanı:

Filmin konusu:

Şehirden sürüldükleri kasabada istenmeyen bir pavyonda çalışan sekiz genç kadının, aşkları, dramları ve başlarından geçen komik olayları beyazperdeye aktaracak.
Yağmur Ünal, Ekin Türkmen, Sevda Erginci, Mehtap Bayrı, Elif Atakan, Pınar Göktaş, Esra Ergün ve Aslı Samat’ın şarkıcıyı canlandırdıkları pavyonun sahibi rolündeki oyuncu ise Mustafa Uğurlu.
Suna Selen, Eşref Kolçak ve Tanem Sivar’ın konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçtiği  filmin yapımcısı Yağmur Ünal’ın çocukluk arkadaşı Tanem Sivar, filmde dünyaevine giren köylü güzeli rolünde.
fft99_mf6077919

One thought on “Uzaklarda Arama – Türkan Şoray Yönetmen Koltuğunda

  1. Geri bildirim: Uzaklarda Arama (2015)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir