Osman Betin ‘i kaybettik…

Osman Betin kadıköy

Değerli arkadaşlar üzücü bir haber paylaşmamız gerekiyor…

Geçen ay hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştığımız Osman Betin 2 hafta önce taburcu olmuştu. Ancak ortaya çıkan komplikasyon sonucu geçen gün yeniden hastahaneye kaldırılmış. Biyopsi sonrası kaldırıldığı Avcılar Medicana’da yoğun bakımda böbrekleriyle ilgili çıkan problem sonucu kritik bir sürece giren Osman Betin’i bugün kaybetmişiz.

Özellikle Çiko olarak ve daha sonra da fantasturkada yaptığımız sohbetler için çok teşekkür ederiz… Keyifli ve şamata geçmişti yeni film hayalleri de kurulmuştu hatta, ancak 2015 yılı dur durak bilmiyor. Gerçekten çok üzgünüz.

Sevgili ağabeyimiz yönetmen Bülent Pelit, Osman Betin ile ilgili çok güzel bir yazı yazmış onu paylaşmak istedik

10441322_765806943472150_2357370211441158902_n80 li yılların ortasında Türk sinemasında aksiyon yapısı kabuk değiştirerek Cüneyt Arkın’ın öncülüğünde kendi avantür oyuncularının yanında gerçek sporcu kimliği taşıyanları da Yeşiçam’a transfer ederek büyük bir değişim yaşamıştı. Bunun öncülüğünü ise yönetmen Çetin İnanç ve yapımcı Mehmet Karahafız yapmıştı. Nihat Yiğit, Osman Betin, Mecit Yavuz, Refik Göcek, Mustafa Öztürk, Mustafa Gülen, Aziz Köp gibi şampiyonlar o dönem sinemamıza büyük renk getirdi.

Biz de birçoğu ile çalışma şansı yakalarken, neredeyse hepsiyle tanışıp aynı ortamı paylaştık. Bu insanların ortak özellikleri, iyi ahlakları ve mütevazı kişilikleriydi. Hiç bir zaman güçlerini ortaya çıkarmaya çalışıp hava atmazlardı. Onlarla arkadaşlık bir ayrıcalıktı benim açımdan. Osman Betin‘de bunlardan biriydi. Alatay ve Randevu adlı filmlerde beraber çalıştık, müthiş bir insandı, gayet sakin, saygılı, gerektiğinde espri yapmasını bilen naif biriydi. Karate sporunda şampiyondu, Alatay filminde baş rolü paylaştığı Mustafa Öztürk ise Teakwando sporunda şampiyondu. Osman ağabey baş kötüyü oynuyordu, finalde kapışmaları vardı, bir an karşılıklı bir anlaşmazlık yaşadılar sanırım sette ben dayak yemem dedi, o şampiyonsa, bende şampiyonum diye ekledi. Babam bayağı bir zorlandı o sahneyi çekene kadar, sonunda ikisininde mutlu olacağı şekilde sahne gerçekleşti.

Mustafa Öztürk genç yaşta vefat etmişti o filmden bir kaç yıl sonra, Osman Betin‘de genç sayılacak bir yaşta aramızdan göçtü gitti. Kalan sporcu ağabeylerime uzun ömürler diliyorum, bu acıları kaldırmak gerçekten çok zor. Anılar o kadar çok ki. Onlar gözün önüne geliyor ve hemen göz yaşlarına hakim olamıyorum hangi ortamda olursam olayım. Ne olur sevdiğim insanlar bu kadar erken veda etmesin, bünye kaldırmıyor artık, diğer türlü yaşlı deyip avunabiliyor insan ama genç ölümler fena koyuyor. Mekanın cennet olsun güzel yürekli insan. (Bülent Pelit 2015)

osman betin kapi osman betin 322

 

4 thoughts on “Osman Betin ‘i kaybettik…

  1. UTKU ULUER İN KISA SÜRE ÖNCE YAPTIĞI SÖYLEŞİ OSMAN HOCA DAN GERİYE KALAN BİR HATIRA OLMUŞ MEĞER .. ALLAH RAHMETİNİ ESİRGEMESİN

  2. Osman betin abi bir zamanlar TURKCHOPPER MK bodrum ekipinde prospect olarak aramizda bulunmustu lakin yeni sinema anlasmlari istanbula surekli gidip gelmeler yuzunden klubumuzden ayrildi haberle sok olduk saglikli beslenir asla icki sigara icmez bodrumda dahi gunluk sporlarini yapan bir adam di lakin kaderin ince cizgisi kimde kiriliyor belli olmuyor allah tan rahmet yakinlarina sabir diliyorum

  3. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenleri’nin başı sağolsun. İyi ki Fantasturkaya katılmışım diyorum. Osman Betin ve Yılmaz Köksal ustaları tanıma fırsatı buldum. Ve şimdi ne yazık ki artık hayatta değiller. Utku’nun yaptığı söyleşide de beraberdim. İyi ki bu röportaj oldu iyi ki Barış bu kaydı yapmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir